• home
 • video
 • pas verschenen

  Honderden Anderlecht-fans wachten Coucke op voor gesprek op parking

  0 / 0

  De supporters van paars-wit zijn allerminst tevreden over de gang van zaken bij hun club. Ze drongen dan ook aan op een gesprek met voorzitter Marc Coucke. Voor de match tegen Zulte Waregem stond Coucke de meegereisde fans te woord. Zij blijken vooral problemen te hebben met het sportieve beleid van Luc Devroe.

  Protest van Anderlecht-supporters

  Het vak van de bezoekers oogde bijzonder leeg bij de aftrap van de partij tussen Zulte Waregem en Anderlecht. De fans hadden afgesproken om per mislukte transfer een minuut later binnen te komen. En volgens hen zijn dat er maar liefst 15. Een duidelijk signaal dat de supporters ontevreden zijn over het sportieve beleid bij hun club.

   

  Enkele supportersverenigingen hadden ook een gesprek gevraagd voor de match met voorzitter Marc Coucke. De voorzitter zou eigenlijk op 25 oktober met de fans in discussie gaan, maar bij de achterban van paars-wit was het geduld op. Op de parking van het Regenboogstadion stonden verschillende bussen met fans de voorzitter op te wachten.

   

  Die stemde in met het gesprek. Eerst was de sfeer gespannen, maar Coucke leek de supporters snel voor zich te kunnen winnen. "Er wordt gezongen", vertelt Sporza-commentator Bert Sterckx. "Het zijn geen gezangen tegen Anderlecht, maar voor de club. Ze keren zich niet tegen de ploeg of de voorzitter, maar hebben Luc Devroe in het vizier. Hij regelt de transfers."

  Anderlechtfans wachten Marc Coucke op op de parking

  De supporters komen ook een kwartier later naar de match