• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronald Koeman haalt Danjuma bij Oranje, Vormer valt af

  " "

  Arnaut Danjuma (21) maakte afgelopen week een wereldgoal op Atletico Madrid.

  Het gaat hard voor Arnaut Danjuma Groeneveld, de 21-jarige spits van Club Brugge. Opvallen en scoren in België en opvallen en scoren in de Champions League. Dat leverde hem een eerste Nederlandse selectie voor het A-team op.

  Danjuma, in de zomer overgekomen van NEC, was al belofte-international voor Oranje, maar Ronald Koeman haalt hem voor de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland en voor de oefenmatch tegen België bij de A-kern.

   

  Danjuma is een van de 4 jonge nieuwkomers bij de nationale ploeg: ook Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries beleven een primeur. Dat zijn respectievelijk een spits, middenvelder en verdediger van PSV.

   

  De een zijn dood is wel de ander zijn brood, want Koeman passeerde deze keer Ruud Vormer, zijn ploegmaat bij Club Brugge.