• home
 • video
 • pas verschenen

  EL-goals: Proto kansloos bij stift, Karius staat opnieuw voor joker

  Loris Karius verbijt zijn ontgoocheling.

  Loris Karius verbijt zijn ontgoocheling.

  Ook in de Europa League vallen de monden soms open van verbazing. Op speeldag 2 vielen heel wat leuke en opvallende doelpunten. Hieronder staan er een aantal op een rij.

  Ex-Genkenaar Okriasjvili scoort knap tegen Sevilla

  Krasnodar en Sevilla zijn twee opponenten van Standard in groep J.  De Russische ploeg haalde het met 2-1. De winning goal viel in de slotfase. Tornike Okriasjvili, de Georgiër die tussen 2014 en 2016 in loondienst van RC Genk was, zette het Krasnodar Stadium in vuur en vlam met een gesmaakte omhaal.

  Payet met Franse flair

  In groep H kwam Marseille niet verder dan een puntendeling bij Apollon Limassol. Vroeg in de tweede helft bracht Dimitri Payet de Fransen op een 0-1-voorsprong. En wie Payet zegt, zegt klasse: de Fransman speelt zichzelf mooi vrij en maakt het even fraai af.

  Maar wie het laatst lacht best lacht...

  Een kwartier voor tijd deed Sasa Markovic de hoop voor Limassol herleven. De Servische middenvelder poeierde de bal heerlijk in de winkelhaak en lag met zijn 1-2 aan de basis van het gelijkspel dat in de 92e minuut tot stand kwam (2-2).

  Proto geklopt door een lobje

  In dezelfde poule verkocht Frankfurt Lazio een draai om de oren: 4-1. De 3-1 kwam van de voet van de fijnbesnaarde Luka Jovic, die een snelle counter met een perfect uitgevoerde stift afrondde. Het was een doelpunt waar Silvio Proto totaal geen verhaal tegen had.

  Karius staat opnieuw voor joker

  Genk ging met de billen bloot bij Sarpsborg, Besiktas was in dezelfde groep I hetzelfde lot beschoren bij Malmö (2-0). De doelman van Besiktas kent u ongetwijfeld: Loris Karius. De Duitser krasselde er in mei tijdens de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid lustig op los en slikte gisteren met zijn nieuwe Turkse club ook een opmerkelijke treffer. Een voorzet week af op een Turkse rug en waaide over een hulpeloze Karius in doel.

  Een pass in de verkeerde voeten

  Blunders horen bij het voetbal zoals bier bij een café. Maar wat David Lischka bezielde bij het uitverdedigen, vraagt de Tsjechische verdediger zich na een woelige nacht nu nog altijd af. Denis Garmasj pakte het cadeautje graag uit en zette zo de 0-2 op het bord. Jablonec zou wel nog terugkeren tot 2-2.

  Sankharé neemt de bal heerlijk met zijn linker

  Bordeaux knikkerde AA Gent uit de voorrondes van deze Europa League, maar in de groepsfase draait het nog niet bij de Fransen. Gisterenavond ging Bordeaux met 1-2 onderuit tegen FC Kopenhagen. 5 minuten voor affluiten leverde Younousse Sankharé met een geweldige knal de 1-1 af. In de 93e minuut slikte Bordeaux de 1-2.