• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Ik durf niet te zeggen dat RSCA de bodem bereikt heeft"

  Santini

  Verslagen en geslagen.

  Peter Vandenbempt was gisteravond getuige van een nieuwe pijnlijke avond voor Anderlecht. "Ze lijken stappen achteruit te zetten", zegt de Sporza-commentator.

  Het was in alle opzichten een dramatische prestatie van Anderlecht tegen Dinamo Zagreb. Het enige positieve - maar dat maakt het eigenlijk nog erger - is dat ze allemaal hun best doen. Niemand gooit er met zijn pet naar. Ze proberen het, maar er komt niets van.

   

  Anderlecht was nog een beetje goed begonnen, maar het kwartier na die kapitale misser en penalty was een catastrofe. Als het een beetje tegenzit, heb je meteen 2 of 3 tegengoals.

   

  Er lopen toch enkele internationaal gelouterde jongens in de verdediging bij Anderlecht, maar ze acteerden een hele match hoogst onzeker. De manier waarop Vranjes die 2e gele kaart pakt, is onbegrijpelijk voor een man van internationaal niveau en ook Milic is qua inspelen beneden de norm.

  De rode kaart voor Vranjes

  Ontsnapt aan historische pandoering. Tegen Zagreb!

  Anderlecht was kwetsbaar achteraan, maar had ook opnieuw geen ideeën. Het is nog een stap achteruit dat er weinig tot geen kansen werden gecreëerd.

   

  Als de Kroaten een beetje beter afwerken en Didillon niet zo'n sterke wedstrijd speelt, krijgt Anderlecht een historische pandoering in eigen huis. Niet tegen PSG of Bayern, maar tegen Dinamo Zagreb, een club die 8 jaar geleden voor het laatst buitenshuis had gewonnen in een Europese groepsfase, tegen Club Brugge.

   

  Je krijgt de indruk dat het van kwaad naar erger gaat met Anderlecht, dat het stappen achteruitzet. Er is een gebrek aan vorm én vertrouwen. Kijk bijvoorbeeld naar Najar, toch iemand die zijn kwaliteit al heeft bewezen. Die is onherkenbaar. Bakkali probeert het, maar zijn acties leveren weinig op. En de spitsen werkten hard, maar waren niet gevaarlijk.

  Geklungel bij Anderlecht leidt de 0-1 in

  Bodem bereikt? Dat durf ik niet te zeggen

  De hamvraag is natuurlijk: hoe geraak je hier uit? Vanhaezebrouck zegt zelf ook dat hij alles al geprobeerd heeft. Hij heeft alle spelers die inzetbaar zijn op verschillende posities gebruikt. Hij heeft geslagen en gezalfd. En deze keer kon je ook niet zeggen dat het publiek niet positief was.

   

  De coach geeft nog geen moedeloze of geslagen indruk, maar op een gegeven moment heb je alles wel al eens gedaan, heb je alle motiverende woorden al eens gesproken.

   

  Je zou kunnen zeggen dat Anderlecht de bodem van het vat heeft bereikt, maar dat durf ik niet te zeggen. Zondag trekken ze naar de Gaverbeek en daar kun je lelijk in verdrinken. Tegen een ploeg die ook in de put zit, Zulte Waregem.

   

  Anderlecht lijkt zich op een kruisweg te bevinden. Het komt elke keer bij een nieuwe statie en ik weet niet of er nog veel zullen volgen.

  Peter Vandenbempt