• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik heb het de bondscoach gemakkelijk gemaakt, maar het is de juiste keuze"

  Nainggolan viert zijn doelpunt met Icardi en Vecino.

  Radja Nainggolan had gisteren een belangrijk aandeel in de 1-2-overwinning van Inter bij PSV in de Champions League. Onze landgenoot hing de bordjes gelijk met een knappe goal net voor de rust. Na de wedstrijd verscheen de ex-Rode Duivel voor de Sporza-microfoon. "Ik voel me steeds beter in Milaan."

  "Vanaf de eerste minuut speelden we beter"

  Inter kwam tegen PSV 1-0 achter. Mede dankzij Radja Nainggolan, die de gelijkmaker maakte, won de Italiaanse topclub toch nog met 1-2 in Eindhoven. Wat vond de middenvelder van de wedstrijd? "We hebben verdiend gewonnen", zegt Nainggolan in de mixed zone.

   

  "Vanaf de eerste minuut speelden we het betere voetbal van de twee ploegen. In ons beter moment kregen we net een doelpunt tegen. We hebben onze kopjes niet laten hangen en dat heeft vooral het verschil gemaakt. We zijn blijven voetballen en winnen uiteindelijk verdiend."

   

  Nainggolan maakte fraai gelijk. "Dat doelpunt is uiteraard leuk, maar het resultaat van de ploeg is voor mij het belangrijkste. We hebben op bepaalde momenten echt goed gespeeld. Het kan nog altijd beter. We zijn nog maar in het begin van het seizoen en er zijn veel nieuwe spelers."

   

  Inter staat samen met Barcelona aan de leiding van zijn groep. Nu wachten twee duels met de Catalanen. "Dat wordt natuurlijk moeilijk. Maar vorig jaar maakte ik het al eens mee met AS Roma: de wedstrijd moet altijd gespeeld worden en iedereen kan van iedereen winnen. We moeten met een goed gevoel naar daar gaan en onze wedstrijd spelen."

  Doelpunt is uiteraard leuk, maar het resultaat van de ploeg is voor mij het belangrijkste.

  Radja Nainggolan

  "Keuzes worden niet altijd door de speler zelf gemaakt"

  Nainggolan verliet deze zomer AS Roma. Hij was gisteren exact 100 dagen in Milaan. Hoe heeft hij zijn overstap verteerd? "Ik ben heel goed ontvangen bij deze club. Ik heb echt een goede groep gevonden."

   

  "Ik had het wel wat moeilijk om alles te verlaten in Rome, maar keuzes worden niet altijd door de speler zelf gemaakt."

   

  Vrijdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie voor de komende interlands bekend. Is Nainggolan nog bezig met de Belgische ploeg? Of is dat hoofdstuk verleden tijd? "Ik ben daar volledig over", is hij duidelijk.

   

  "Ik heb het de bondscoach gemakkelijk gemaakt, maar ik denk dat ik de juiste keuze gemaakt heb. We moeten er niet blijven op doorgaan en blijven antwoorden. Voor mij is het belangrijkste dat ik mijn hoofd vrij heb."

  Ik heb het de bondscoach gemakkelijk gemaakt. Maar ik heb de juiste keuze gemaakt.

  Radja Nainggolan

  Het gesprek met Nainggolan na PSV-Inter:

  Het doelpunt van Nainggolan tegen PSV: