• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Laat ze maar op mij schieten. Ik heb een dik vel"

  Anderlecht ontvangt morgenavond Dinamo Zagreb. Na de nederlaag in Slovakije op de eerste speeldag zit er nog meer druk op de ketel, ook al omdat het de voorbije dagen flink stormde in het Astridpark. Hein Vanhaezebrouck: "Ik scherm mijn groep zoveel mogelijk af van alle heisa."

  "Met de supporters moeten we naar hetzelfde doel werken"

  Hein Vanhaezebrouck leek de Anderlecht-supporters na de 0-0 tegen STVV op de vingers te tikken. RSCA zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen, maar volgens de T1 is de teamspirit in zijn groep nog altijd in orde.

   

  "We doen het op onze manier", vertelt Vanhaezebrouck aan Sporza. "Ik scherm mijn groep zoveel mogelijk af van alle heisa. Laat ze maar op mij schieten. Ik heb een dik vel. Ik kan er allemaal tegen. Ik heb al veel meegemaakt."

   

  "Intussen blijft mijn groep een klein beetje uit de wind. Alleen moeten we ervoor zorgen dat we iedereen meekrijgen die het goed meent met de ploeg. Dan heb ik het in de eerste plaats over de supporters. Samen moeten we naar hetzelfde doel werken."

   

  "Ik zal het met hen bespreken", zegt Vanhaezebrouck over zijn relatie met de RSCA-fans, die wat aangetast lijkt. "We willen allemaal dat Anderlecht zo hoog mogelijk eindigt met zo goed mogelijk voetbal. We zullen elkaar nodig hebben."

   

  "Of ik mijn excuses zal aanbieden? Ik zal niet aan de media zeggen wat ik zal doen, maar ik zal wel met de fans praten. Dat heb ik al veel gedaan. Zij verdienen dat ook. Ze hebben een paars-wit hart."

  "Ook zonder eerste speeldag zou dit sleutelmatch zijn"

  Na de afgang tegen Spartak Trnava moet Anderlecht vol aan de bak tegen Dinamo Zagreb, dat op de eerste speeldag met 4-1 van Fenerbahçe won. "Het had nog veel meer kunnen zijn", zegt Vanhaezebrouck over die Kroatische zege.

   

  "Dinamo is thuis heel sterk, maar hier liggen voor ons mogelijkheden. Het is een serieuze challenger voor ons, maar ik denk dat wij er klaar voor zullen zijn."

   

  "Dat dit nu al een sleutelmatch is? Ook zonder die eerste speeldag zou dit een sleutelmatch zijn. Je moet vooral thuis je punten pakken en hopen op iets op verplaatsing. We hebben daar al de meest ideale gelegenheid voor laten liggen. We proberen nu de thuismatchen naar ons hand te zetten en kijken daarna of er nog iets nodig is op verplaatsing."

  Het gesprek met Hein Vanhaezebrouck