• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Dat Atletico zich had aangepast, is een enorm compliment"

  Het was geen grote teleurstelling die van het gezicht droop van Club Brugge-trainer Ivan Leko na het verlies tegen Atletico Madrid. "Om te winnen moet je hier heel goed of fantastisch zijn", zei hij nuchter.

  "Ik zag een fantastische Griezmann"

  "We hebben een stabiele match gespeeld en hadden mogelijkheden. Het is jammer dat we twee tegengoals slikten waarvan we op voorhand wisten dat die situaties konden voorvallen. De eerste met Griezmann aan de tweede paal op een stilstaande fase en daarna met hun loopacties."

   

  "Anderzijds hebben we getoond dat we kunnen voetballen.  De eerste 16-17 minuten waren we goed. Het verschil in kwaliteit is enorm. Om te winnen moet je hier heel goed of fantastisch zijn."

   

  Atletico had zich wel aangepast aan Club Brugge door met drie verdedigers te beginnen. "Dat is een enorm compliment voor ons eigenlijk", vond ook Leko. "Zoiets gebeurt meestal enkel in de JPL. "

   

  "Vandaag zag ik een fantastische Griezmann, die een match kan beslissen met een individuele actie. Ik had wel het gevoel dat een mirakel mogelijk was in het eerste kwartier. Na de 1-1 moesten we georganiseerd blijven, maar werd het moeilijker in de rechtstreekse duels. De kans van Denswil op een stilstaande fase moet dan binnen als je een resultaat wil."

   

  De volgende opdracht van Club Brugge is Monaco. Op papier de meest haalbare kaart. "We hebben al getoond dat we tegen topclubs met collectief voetbal, geloof en een goede mentaliteit, kunnen voetballen. Ook Monaco is individueel top, maar ik geloof dat we met onze passie en ons collectief wel kunnen winnen."

  Danjuma: "Je hoopt met zo een goal de toon te zetten"

  Met een prachtige streep leek Arnaut Danjuma de Brugse held te worden, maar uiteindelijk leverde zijn prachtgoal niets op. “Je merkt als je zo’n bal trapt of hij de goeie richting uitgaat of niet. Je hoopt met die goal de toon te zetten om hier met een goed resultaat weg te gaan. Dat maakt het extra zuur als het niet gebeurt”, reageert de winger.

   

  “Ik denk dat ons gevoel vergelijkbaar is met de match tegen Dortmund: je voelt je niet compleet kansloos. In de eerste helft hebben we goed gespeeld en die tweede en derde goal van Atletico waren ook niet echt verdiend. Dan sta je hier met een zuur gevoel, ondanks die goal.”

   

  “Natuurlijk is het ook wel logisch. We moeten realistisch zijn: we speelden tegen Atletico Madrid. Maar ik ben niet iemand die dan onder de indruk is. We spelen zelf ook Champions League. We willen niet alleen meedoen, we willen ook resultaten behalen.”

  Vanaken: "Moeten hier met opgeheven hoofd vertrekken"

  “Het is jammer dat we vooral in de tweede helft iets te weinig hebben kunnen voetballen en tonen”, analyseerde Hans Vanaken. “In de eerste helft was het wel goed. Atletico speelde in een ander systeem, wat minder goed bij hen lukte en beter voor ons werkte.”

   

  “In de tweede helft hebben ze omgeschakeld en was het voor ons moeilijker om de ruimte te vinden. Het is gewoon een goeie ploeg die zijn momenten pakt en dingen kan afstraffen die bij ons niet goed lopen. Daardoor behoren ze ook tot de wereldtop.”

   

  “Voor de match zei ik al dat we elk moment gefocust moesten zijn. Als ze één kans krijgen, dan straffen ze het af. Het is moeilijk om dat 90 minuten te doen, maar dat is topvoetbal. We moeten hier wel met opgeheven hoofd vertrekken.”