• home
 • video
 • pas verschenen

  José Mourinho: "Jullie hebben al genoeg munitie om op mij te schieten"

  José Mourinho

  José Mourinho was tevreden en niet tevreden na de 0-0 tegen Valencia.

  Een persmoment met José Mourinho levert altijd iets op. En wanneer de Portugees zich in het nauw gedreven voelt, is het extra onderhoudend. "Het is een vrij land met vrijheid van meningsuiting. Je mag hier zeggen wat je wil."

  "We hebben niet genoeg techniek om op te bouwen"

  Na het scoreloze gelijkspel tegen Valencia kregen Mourinho en zijn spelers een fluitconcert om hen te begeleiden naar de kleedkamer. "Ik ben tevreden over de inzet, tevreden over de inspanningen en tevreden met de verbetering. Maar ik kan natuurlijk niet tevreden zijn over het resultaat", zei de coach van Manchester United.

   

  Toch spaarde hij zijn spelers opnieuw niet. "We konden winnen, ik zag geen enkele mogelijkheid dat we konden verliezen. Maar we hebben niet de technische kwaliteit om goed op te bouwen van achteruit. En we wisten dat we geen 20 kansen zouden afdwingen, want onze aanvallers zijn niet in topvorm en hebben geen vertrouwen."

  "Jullie hebben al genoeg munitie om op mij te schieten"

  Mourinho ligt al weken onder vuur en bijt op zijn manier van zich af. "Er zijn een heleboel dingen die ik moeilijk kan zeggen. En als ik ze toch zou vertellen, dan zou dat niet goed zijn voor mij. Ik denk dat jullie al genoeg munitie hebben om op mij te schieten."

   

  "Het enige dat ik nog wil zeggen is dit. Vorig jaar waren we 2e in de Premier League, finalist in de FA Cup en we wonnen onze groep in de Champions League. Toen ik het een fantastisch seizoen noemde, dan wist ik heel goed waarom ik dat zei."

   

  Mourinho werd op de persconferentie gevraagd naar een reactie op de harde kritiek van Paul Scholes. "Ik hoef niet te weten wat hij heeft verteld. Hij mag zeggen wat hij wil zeggen, het kan me niet boeien. Het is een vrij land met vrijheid van meningsuiting. Je mag hier zeggen wat je wil." 

  Paul Scholes: "Mourinho brengt de club in verlegenheid"