• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme over incident: "Ik ben weer gelukkig getrouwd met Bölöni"

  " "

  "Mijn tweet was niet slim. Maar na een goed gesprek maakte ik de klik."

  Jelle Van Damme was een gewaardeerde gast aan de Extra Time-tafel. De ervaren verdediger van Antwerp kwam er nog eens terug op het Instagram-incident met coach Laszlo Bölöni, toen hij op de bank zat begin dit seizoen. "Ik heb het hart op de tong, maar na een volwassen gesprek maakte ik de klik."

  Laszlo Bölöni is geen gewone, dat weet iedereen. De Roemeen hamert op discipline en werkijver en vraagt veel van zijn voetballers. Op de 1e speeldag zette hij Van Damme 90 minuten op de bank tegen Charleroi.

   

  Bölöni vertelde na die match aan de pers dat hij graag de Van Damme van bij Anderlecht wilde zien. Waarop die reageerde met 2 Instagram-posts: "If you have a problem with me, tell me. Not everyone else" en "Silence is the best reply to a fool".

   

  Van Damme pleitte schuldig in Extra Time: "Dat was niet slim van mij. Dat is soms mijn probleem: mijn hart ligt op mijn tong. En soms gebeurt dan zoiets. Ik ben te oud om daarin te veranderen. Ik ben wie ik ben en hij is ook wie hij is."

   

  Ondertussen is alles weer koek en ei. Van Damme viel op de 3e speeldag in en staat vanaf de 4e speeldag in de basis. "We zijn gelukkig getrouwd", reageerde de bijna 35-jarige voetballer met een kwinkslag op hun relatie vandaag.

  " "

  Jelle Van Damme had geen basisplaats in het begin van het seizoen.

  "Spelen zoals bij Anderlecht, dat is 10 jaar geleden, hè"

  De oplossing kwam er na een heel goed gesprek. "Er is toen ook van buitenaf veel opgeblazen geweest. Met Luciano (D'Onofrio, red) erbij hebben we volwassen gepraat en heeft iedereen zijn mening gezegd."

   

  Wat was juist het probleem toen in juli? "Hij verwachtte meer van mij. En dat mag ook. Ik had het gevoel op training dat ik genoeg deed. Daarom dat het een beetje wrong, omdat ik zelfkritisch genoeg ben om te weten wanneer ik goed of niet goed bezig ben."

   

  "In een match zei hij me soms dat hij "de Jelle wilde zien van bij Anderlecht, die mij het moeilijk maakte toen ik bij Standard zat". Maar dat is 10 jaar geleden, hè. Hij wil mij goals zien maken op corners en vrije trappen. En daar heeft hij wel gelijk in: ik ben erop gebrand om binnenkort toch wel eens een doelpunt te maken."

   

  "Dat gesprek was goed en ik heb de klik gemaakt. Ik ben volwassen genoeg om toe te geven dat die tweet geen goed idee was. Soms moet ik slimmer zijn."

   

  Want eigenlijk valt Bölöni heel goed mee: "Hij is een warme man in de kleedkamer.  Dat is de andere kant, die heel weinig mensen kennen. Bewust." Getuige zijn omhelzing vorig weekend met Stallone Limbombe, van Antwerp naar Gent overgestapt in de zomer, langs de zijlijn.

   

  "Zo zien we Bölöni niet", zegt Marc Degryse. "Wij zien een norse man, die af en toe irritant antwoordt. Al heeft hij ook wel goeie humor. En je voelt respect van de ploeg, hij staat erboven."

  Bölöni is een warme man in de kleedkamer.  Dat is zijn andere kant, die heel weinig mensen kennen. Bewust.

  Jelle Van Damme

  Bekijk het fragment uit Extra Time: