• home
 • video
 • pas verschenen

  Opnieuw negatief rapport voor de videorefs van de JPL

  Nog werk aan de winkel voor de videoref.

  De videorefs hebben afgelopen weekend drie keer een steek laten vallen. Twee van de drie missers gebeurden op een cruciaal moment in de wedstrijd.

  Vorige week leverde scheidsrechtersbaas Johan Verbist een volledig negatief rapport af in zijn wekelijkse evaluatie van de videoref.

   

  Afgelopen weekend slaagde de VAR er niet in om die slechte prestatie door te spoelen met een glansprestatie.     

   

  De videoref zorgde er in Anderlecht-STVV wel voor dat Cristian Ceballos na een tackle op de kuit van Saelemaekers uitgesloten werd en ook het afgekeurde doelpunt in KVK-Eupen van Luis Garcia, die de bal met zijn onderarm controleerde, kwam er op aangeven van de VAR. "Dat waren correctie beslissingen", zegt Johan Verbist.     

   

  Maar de videoref liet ook tot drie keer toe een steek vallen. Twee keer was dat op een cruciaal moment in de match. Zo had Eupen in Kortrijk geen strafschop mogen krijgen na een duwfout van Hines-Ike op Fall.

   

  "Hier had de VAR moeten optreden aangezien de duwfout net buiten het strafschopgebied was", zegt Verbist. Luis Garcia maalde er niet om en gaf Kortrijk meteen na de pauze de genadeklap.     

   

  Ook KRC Genk had in de thuismatch tegen Zulte Waregem (4-0) geen penalty mogen krijgen. In de slotminuut wees ref Verboomen naar de stip, nadat hij hands gezien had van Davy De fauw. "De bal kwam echter tegen diens bovenarm, die zich bovendien tegen het lichaam bevond. De scheidsrechter floot strafschop. Hier had de VAR moeten ingrijpen", luidt het verdict.

   

  In Moeskroen-Waasland-Beveren was de videoref dan weer te gretig. Amallah verloor halverwege de eerste helft het duel van Massop en ging tegen de vlakte. Scheidsrechter Boterberg liet doorspelen, maar op aangeven van zijn VAR kende hij Moeskroen drie minuten later toch een penalty toe.

   

  "Hier kunnen we spreken van een onterechte VAR-tussenkomst", oordeelt de scheidsrechtersbaas. Doelman Davy Roef zorgde voor gerechtigheid door de penalty te pakken en zette Waasland-Beveren zo op weg naar de eerste overwinning in de competitie.