• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert: "Als Deinze het kan tegen Club, bestaat de kans dat Club het kan op Atletico"

  " "

  Vincent Mannaert voor het vertrek van Club Brugge naar Madrid vanuit Oostende.

  Club Brugge speelt morgen zijn tweede duel in de Champions League op Atletico Madrid. "Dit wordt de moeilijkste verplaatsing. Atletico is de absolute top met een heel sterke thuisreputatie", beseft manager Vincent Mannaert.

  Mannaert schetst de sterkte van de Spanjaarden bij het vertrek van de ploeg op de luchthaven in Oostende: "Atletico Madrid is een absolute topploeg. Ze hebben de voorbije jaren getoond dat ze heel dicht bij het niveau van Barcelona, Real en anderen zitten."

   

  "Vorig jaar wonnen ze de Europa League en begin dit seizoen de Supercup tegen Real Madrid. Dit is de absolute top van Europa met een heel sterke thuisreputatie. Dat wordt een moeilijke klus.”

   

  Toch acht de Belgische kampioen zich niet kansloos. "Er valt altijd iets te rapen in voetbal. Dat is het mooie. We hebben het tegenovergestelde meegemaakt in de beker op Deinze. Als Deinze het kan tegen Club Brugge, dan bestaat er altijd een kans dat Club Brugge het ook kan op verplaatsing bij Atletico. Daar moeten we vol voor gaan.”

  "Met de borst vooruit"

  Welk scenario heeft Mannaert voor ogen: zelf voetballen of alles sluiten? "Onze trainer kennende zal dat vermoedelijk met de borst vooruit zijn en proberen om toch te zoeken naar dat doelpunt."

   

  "We zijn een elftal dat erop getraind is om positief voetbal proberen te brengen. Ik kan me inbeelden dat dat – met de nodige organisatie in acht te nemen - nu niet anders zal zijn.”

   

  "Foutloos voetballen is het moeilijkste dat er is. Volgens Diego Simeone (Atletico-coach, red) is voetbal een sport waarin diegene die de minste fouten maakt, de wedstrijd wint. Het zal in elk van iedereen een absolute topprestatie vragen om iets  mee te nemen uit Madrid."

   

  "Al wordt het sowieso een fantastische ervaring. Het is ook een goeie test voor velen die dromen van een internationale carrière en van een plaats in een van die grote competities.”

  "Zege in derby was nodig om positief naar Madrid te gaan"

  Ondertussen is bijna een derde van de competitie achter de rug, waarin Club Brugge trots op kop staat met 25 op 27. In de beker was er een pijnlijke exit op amateurclub Deinze, thuis in de Champions League tegen Dortmund was er onverdiend verlies na een frommelgoal.

   

  Mannaert maakt bij Sporza een eerste balans op: "We trekken het elan door van vorig seizoen en dat is positief. In de competitie heb je nog maar 1 keer gelijkgespeeld en de rest gewonnen. Dan weet je dat het goed zit. Dat is wat ons betreft de voornaamste conclusie.”

   

  De bekerkater is doorgespoeld. "Al zal het nog altijd pikken als dat bekermidweekvoetbal eraankomt. Maar het was goed dat we in de derby de

  draad weer hebben kunnen oppikken. Dat is nodig geweest om met een positief
  gevoel naar Madrid te gaan.”

  " "

  Club verloor in de 1/16e finales van de beker bij amateurclub Deinze.

  "Op Leeds hangt er "Remember Lierse", bij ons "Remember Deinze"

  Het gaat Club Brugge ondertussen al enkele jaren voor de wind. Mannaert en voorzitter Bart Verhaeghe krijgen daarvoor veel positieve kritiek. Is het niet moeilijk om scherp te blijven?

   

  Helemaal niet, houdt Mannaert voor. "Dat leg je jezelf op. Ik vergelijk me niet met Michael Jordan, maar die zei: “Niemand kan me zoveel druk opleggen als ikzelf”." We zijn met een aantal mensen die elkaar probeert scherp te houden."

   

  "De bekerexit was een goeie les: na de 0-4-zege op Gent ga je met de billen bloot in Deinze. Dat zet je met de voeten op de grond en dat moeten we meenemen naar de rest van het seizoen. Bij Leeds United hangt er een bordje “Remember Lierse”, bij ons is het “Remember Deinze”.

   

  "Remember Lierse" op Elland Road herinnert aan de ontmoeting tussen Leeds en Lierse in de eerste ronde in de UEFA-beker in 1971. De toenmalige Engelse grootmacht was met 0-2 in Lier gaan winnen. Lierse kreeg voetballes en Leeds pakte de terugmatch veel te licht op. Een heel pak internationals bleef aan de kant, Lierse won met 0-4 en Leeds lag eruit.

  Het interview met Vincent Mannaert: