• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne traint weer mee bij City: "He's back!"

  " "

  Kevin De Bruyne valt half augustus uit met een knieblessure.

  Kevin De Bruyne heeft een nieuwe stap gezet in zijn herstel, nadat hij half augustus een zware knieblessure opgelopen had op training. De Rode Duivel trainde voor het eerst weer mee met de groep bij Manchester City.

  Twee à drie maanden, zolang werd de onbeschikbaarheid van De Bruyne geschat, toen hij op woensdag 15 augustus een knieligament beschadigde. Vorige vrijdag liet coach Pep Guardiola verstaan dat zijn middenvelder in de laatste rechte lijn van zijn revalidatie zat. Vandaag kwamen er foto's van De Bruyne op training.

   

  De Bruyne hoopt na de interlandbreak weer te kunnen spelen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Roberto Martinez hem al selecteert voor de Nations League-wedstrijd van volgende week vrijdag tegen Zwitserland en de oefeninterland op 16 oktober tegen Nederland.

   

  De Bruyne speelde dit seizoen alleen op de eerste speeldag tegen Arsenal en miste ook de verplaatsingen van de Rode Duivels naar Schotland en IJsland. Voor de sterkhouder van City was het de 2e zware knieblessure in 2 jaar. In 2016 stond hij 2 maanden aan de kand met een gelijkaardige blessure.