Antwerp vernieuwt Bosuil tot gesloten kuip voor 23.000 fans

  Zo zal de Bosuil er gaan uitzien.

  Er komt een nieuwe tribune 2 op de Bosuil.

  0 / 0

  Antwerp blijft gewoon in zijn eigen stadion. De oudste club van het land wil niet weten van een project met Beerschot Wilrijk, maar zal de Bosuil de komende jaren op eigen houtje grondig renoveren.

  Sommigen hebben er jarenlang van gedroomd, maar de plannen voor een nieuw Antwerps voetbalstadion op Petroleum-Zuid, voor Antwerp FC en stadsgenoot Beerschot Wilrijk, kunnen voorgoed de vuilnisbak in. Antwerp heeft vanochtend immers bekendgemaakt dat de club gewoon op de vertrouwde Bosuil blijft. 

   

  Het waren Paul Gheysens, voorzitter van Antwerp, en burgemeester Bart De Wever die de pers te woord stonden. Gheysens kondigde aan dat stamnummer 1 niet aan verhuizen denkt. De baas van bouwbedrijf Ghelamco ontvouwde in één adem zijn plannen om de Bosuil volledig te renoveren, tot een complex dat plaats biedt aan 23.000 mensen.

   

  Onder Gheysens kreeg Antwerp vorig jaar al een gloednieuwe hoofdtribune, die 3.257 plaatsen meer en vooral veel meer comfort biedt dan de oude tribune. In 2019 zal Gheysens nog eens 3 nieuwe tribunes bouwen, die aan elkaar verbonden worden tot een gesloten kuip. 

   

  "De Bosuil zal voldoen aan het hedendaagse comfort van moderne voetbalstadions, met respect voor de traditie én beleving van onze fans en de club", zegt Antwerp. "Den "2" blijft dé sfeertribune, zodat onze sfeer en beleving nog unieker worden dankzij een nieuwe, gesloten dakconstructie."

   

  "De nieuwe infrastructuur zal ook een trainingscentrum bevatten voor upgrading en revalidatie van spelers, beloften en jeugd. Tribune 4 zal een uiterst moderne accommodatie zijn en is gericht op onze jeugd. Er wordt ook nog gekeken naar bijkomende oefenvelden voor de beloften en de jeugd."

  Tweet: