• home
 • video
 • pas verschenen

  Ga terug naar start: Wesley en co riskeren toch nog een schorsing

  De soap rond de schorsingen is nog altijd niet voorbij.

  De soap rond de schorsingen van Wesley (Club Brugge), Carcela (Standard), Ocansey (Eupen) en Brogno (Beerschot Wilrijk) is nog niet voorbij. De Evocatiecommissie van de KBVB stuurt het kwartet terug naar de Geschillencommissie Hoger Beroep.

  Het viertal, met onder meer Club-spits Wesley en Standard-smaakmaker Carcela, kreeg enkele weken geleden een flinke schorsing, maar die sanctie viel in het water na de soap rond de indicatieve tabel. De betrokken spelers werden na een procedureslag vrijgesproken en ontsnapten dus aan een schorsing.

   

  Die indicatieve tabel, die overtredingen uniform moet sanctioneren, bleek eerst niet rechtsgeldig, maar werd na veel vijven en zessen toch goedgekeurd. Het Bondsparket ging in beroep tegen de vrijspraak van de 4 spelers en de Evocatiecommissie volgt het standpunt van de bondsprocureur.


  Dat betekent dat Wesley, Carcela, Ocansey en Brogno opnieuw voor de Geschillencommissie Hoger Beroep moeten verschijnen. De samenstelling zal wel anders zijn dan de driekoppige commissie die het viertal op 25 augustus had vrijgesproken.

   

  Wesley (6 speeldagen schorsing + 6.000 euro boete), Carcela (2 speeldagen schorsing + 2.000 euro boete), Ocansey (4 speeldagen schorsing + 4.000 euro boete) en Brogno (2 speeldagen schorsing + 1.000 euro boete) riskeren daardoor opnieuw zware sancties. Na de behandeling door de Geschillencommissie Hoger Beroep kunnen hun clubs enkel nog verhaal halen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).