• home
 • video
 • pas verschenen

  Snoeiharde Leko: "Ons ego is groter dan dat van Ronaldo en Ramos"

  Ivan Leko.

  Het verlies lag zwaar op de maag van Ivan Leko.

  Club Brugge-coach Ivan Leko heeft enorm hard uitgehaald in zijn interview na de bekeruitschakeling bij Deinze. De T1 was erg scherp voor zijn spelersgroep, maar spaarde ook zichzelf niet. "Ik heb niet geanticipeerd. Een goeie trainer moet dit voelen. Ik heb niets gedaan. Ik ben boos op mezelf."

  VIDEO: Het interview met Club-coach Leko

  "Geen respect getoond voor onze kleuren"

  "Ik voel alleen pijn", opende een bijzonder ontgoochelde Ivan Leko bij Sporza. "Het is dramatisch hoe wij hebben gespeeld. Wij hebben geen respect getoond voor deze kleuren, voor de mensen die elke wedstrijd naar dit historische shirt komen kijken."

   

  "Wij hebben gefaald, ook ik als trainer. Ik had het moeten voelen, dat mijn ploeg geen ploeg is. Het zijn 20 ego's die denken dat zij belangrijker zijn dan het collectief. Ze vergeten dat alles wat we op individueel vlak bereikt hebben - contracten, prijzen, speler van het jaar, selecties voor de nationale teams - er alleen gekomen is via het collectief."

   

  Leko steekt de hand ook in eigen boezem. "Ik ben niet dom, want onze eerste helft tegen Lokeren en AA Gent was niet goed. Maar ik heb niet geanticipeerd. Een goeie trainer, een toptrainer, moet dat voelen. Ik heb niets gedaan. Ik ben boos op mezelf. Het was een schande vandaag. Het is geen probleem om een wedstrijd te verliezen, maar het is de manier waarop. Vecht voor elke bal, geef alles en speel als ploeg. Dan kan je verliezen."

   

  "We zijn een normaal team als we niet 120 procent lopen of vechten. Vandaag was alles, maar geen sweat, geen glory en veel ego's."

   

  "Of ik minder had moeten roteren? Speler 22 in mijn kern moet genoeg kwaliteit hebben om hier met 0-3 te winnen. Chapeau voor wat Deinze getoond heeft, maar het was een drama. Of morgen straftraining volgt? Ik ben geen Guardiola of Conte om te weten wat ik in deze situatie moet doen."

  Het is geen probleem om een wedstrijd te verliezen, maar het is de manier waarop. Vecht voor elke bal, geef alles en speel als ploeg. Dan kan je verliezen.

  Ivan Leko

  "We zijn geen Messi of Ronaldo"

  Ook bij de radiocollega's was Ivan Leko nog altijd niet gekalmeerd. "Dit is een blamage. Als je speelt als een ego, als je bezig bent met jezelf en hoe mooi je bent en als je niet bezig bent met het team en geen respect hebt voor de basisregel in het voetbal, dan krijg je dit. Ik heb niets gezien."

   

  "Deze ploeg kan maar op één manier winnen: als iedereen zijn ego inslikt en speelt voor de ploeg. We zijn geen Messi of Ronaldo. Het zijn gewoon normale spelers, maar ze moeten zich 200 procent geven. Als we spelen met onze individuele kwaliteiten, dan kunnen we geen enkele club kloppen."

   

  "Ik ben de eerste schuldige. Als een ploeg zo speelt, dan wil dat zeggen dat deze ploeg geen trainer heeft", herhaalt Leko ."Het is een schande voor dit fantastische shirt. Ons ego is groter dan dat van Ronaldo en Ramos."