• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dat kunstgrasveld van STVV is verschrikkelijk en ongelofelijk"

  "Wat ook opvalt is dat er nog weinig volk naar STVV gaat kijken."

  STVV zette Antwerp afgelopen weekend een neus. Met een 2-0 stuurden de Limburgers de oudste club van het land zonder punten naar huis. Niet zozeer die prestatie was een gespreksonderwerp achteraf, wel het slechte veld.

  "STVV trakteerde Antwerp op zijn eerste nederlaag", vertelde Filip Joos gisteren in Extra Time. "STVV is sterk bezig, maar er is een minpunt aan zaterdagavond: ik kwam twee uur voor de wedstrijd aan het veld en schrok me dood. Ik was niet alleen overigens, want dat kunstgrasveld..."

   

  "Dit gaat verder dan de discussie tussen natuur- en kunstgras. Ik ben zelf voorstander van natuurgras, maar ach: één ploeg met kunstgras in onze competitie, dat mag wel. Maar zorg er dan voor dat het een goed kunstgrasveld is."

   

  "Het veld van STVV is tot op de draad versleten. Het is een tapijt in een Chinees restaurant waar elke avond 3.000 mensen overlopen. Het is verschrikkelijk en ongelofelijk tegelijk. En het regende dan nog pijpenstelen, er was eigenlijk niet op te voetballen."

   

  "Tot mijn grote vreugde was STVV-coach Marc Brys het voor de match al eens over de dramatische staat van het veld. De baard van Jelle Van Damme zag er beter uit dan het gras van Sint-Truiden. Ik begrijp niet dat dit veld nog goedgekeurd wordt."

   

  "Er is het probleem dat het stadion eigendom is van Roland Duchâtelet en dat de club nu in Japanse handen is. Die twee partijen spreken niet dezelfde taal. Ze hebben, denk ik, tegengestelde belangen, want het is een multifunctioneel stadion. Misschien is voetbal niet meer de prioriteit." 

   

  "Wat ook opvalt: STVV speelt écht goed, maar er komt weinig volk kijken. Die vroegere sfeer van Staaien uit de jaren 80 met een tribune die op zijn grondvesten daverde: waar zijn al die mensen gebleven? Dat heeft te maken met de overschakeling naar kunstgras en met een heel cleane, weliswaar mooie, tribune. Je biedt mensen meer comfort, maar toch komt er nog slechts een derde van vroeger."