• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA heropent onderzoek naar de financiën van PSG

  PSG betaalde absurd veel geld voor Neymar en Kylian Mbappé.

  PSG betaalde absurd veel geld voor Neymar en Kylian Mbappé.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft het onderzoek naar het financiële beleid van PSG heropend. De UEFA gaat de transfers van Neymar en Kylian Mbappé opnieuw onder de loep nemen.

  PSG telde in de zomer van 2017 een recordbedrag van 222 miljoen euro neer voor toenmalig Barcelona-aanvaller Neymar. De Parijzenaars weekten ook Kylian Mbappé los bij Monaco, met een huurconstructie en aankoopsom van 180 miljoen euro.

   

  Het noopte de UEFA een onderzoek in te stellen naar het financiële beleid van PSG, dat in handen is van steenrijke Qatarese eigenaars. Enkele maanden geleden sloot de UEFA dat onderzoek af met de conclusie dat PSG de regels van de Financial Fair Play (FFP) niet overtreden had.

   

  Maar maandag heeft de UEFA laten weten dat het onderzoek heropend wordt. De aanleiding hiervoor is niet bekend. Als een nieuw onderzoek aantoont dat PSG de FFP-regels toch geschonden heeft, kan de UEFA de club mogelijk uitsluiten van Europees voetbal.