• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Coucke: "Anderlecht mag ook eens geluk hebben"

  Marc Coucke

  Marc Coucke steekt zijn duimen op voor de aanhang van Anderlecht.

  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke slaakt een zucht van opluchting na de late zege tegen Standard (2-1). Een goal in de toegevoegde tijd leverde 3 punten op. "Dat doelpunt verandert alles", reageert Coucke.

  "Krijgen weer zuurstof"

  Anderlecht heeft gisteravond voor het eerst in een maand nog eens van de zege mogen proeven in de Jupiler Pro League. Nieuwkomer Sanneh verloste paars-wit in de 94e minuut.

   

  "Toen we die corner kregen in de 92e minuut heb ik luidkeels geroepen dat wij ook eens geluk mochten hebben. De bal mocht eindelijk een keer goed vallen", lacht Coucke voor de camera van Play Sports. "Dat doelpunt verandert alles. De beoordelingen en de analyses zullen positiever zijn."

   

  Anderlecht heeft moeilijke weken achter de rug. Donderdag slikte het nog een zure nederlaag in Europa tegen de Slovaakse kampioen (1-0). "In Trnava mochten we nooit verliezen", vindt Coucke. "De Slovaken kwamen nooit aan de bal. Daarom doet deze late zege deugd. We krijgen weer zuurstof om op te bouwen."

   

  "We moeten geduld hebben als de uitslagen even tegenvallen. Dat is moeilijk: voor de supporters en voor mezelf", geeft de voorzitter toe. "Krtitiek mag. Soms leer ik er iets uit, soms niet. Zolang de supporters het elftal maar blijven aanmoedigen. En dat hebben ze weer super gedaan. Magnifiek."

  We moeten geduld hebben als de uitslagen even tegenvallen. Dat is moeilijk: voor de supporters en voor mezelf.

  Marc Coucke

  "Doet deugd als Santini scoort"

  Ook Ivan Santini vond de weg naar het doel weer. "Ik heb Ivan Santini gezegd dat hij zich niks hoeft aan te trekken van de kritiek", vertelt Marc Coucke.

   

  ""Kijk naar je shirt, daar staat een gouden stier op", heb ik hem ingefluisterd. "Jij bent nog altijd de beste." Dan doet het zeker deugd als hij scoort."


  "Bij Anderlecht liggen de verwachtingen hoger. Als het een tijd minder gaat, voel je meer druk. Het kon me even geen bal schelen hoe we zouden scoren. Het was een mooi doelpunt van Santini, maar voor een frommelgoal zou ik ook opgeveerd zijn", lacht Coucke.

  "Kijk naar je shirt, daar staat een gouden stier op", heb ik Ivan Santini ingefluisterd. "Jij bent nog altijd de beste."

  Marc Coucke

  VIDEO: Bekijk de doelpunten uit Anderlecht - Standard 2-1