• home
 • video
 • pas verschenen

  L' Equipe: "Meunier is meer geworden dan een doublure voor Alves"

  Meunier viert voor PSG.

  Meunier viert voor PSG.

  De Franse sportkrant L'Equipe wijdt op maandag een hele pagina aan "le latéral droit Belge", Thomas Meunier. De rechtsback van PSG scoorde de 1-2 voor zijn team tegen Rennes en wordt door de krant een van de beste rechtsbacks van de wereld genoemd.

  PSG had na een uur spelen tegen Rennes nog geen afstand kunnen nemen. Meunier zorgde met een gekruist schot voor 1-2 (zie video).  "De prestatie van Meunier tegen Rennes is vooral een beloning van de nieuwe start die hij gemaakt heeft bij de kampioen", schrijft L'Equipe.

   

  "Hij profiteert van het gat dat Dani Alves achtergelaten heeft om zich onmisbaar te maken en een pad te plaveien in de tuin van zijn bazen, die er aan dachten om hem in mei te transferen."

   

  Meunier heeft in Parijs een contract tot de zomer van 2020. Alves traint ondertussen opnieuw met de bal en zou voor het einde van 2018 opnieuw speelklaar zijn. Trainer Thomas Tuchel zegt natuurlijk blij te zijn over beide spelers te beschikken, maar ze alletwee opstellen kan natuurlijk niet. Of toch?

   

  "Tuchel zou kunnen beslissen om Meunier als  linksachter te gebruiken in de plaats van Bernat, een positie waar hij al gespeeld heeft, maar waar hij minder uit de verf komt", sugerreert L'Equipe. "In afwachting verzamelt hij speelminuten en verbetert hij zijn statistieken."