• home
 • video
 • pas verschenen

  Mooiste goals in Europa League: hakjes en afstandspegels

  Carlos Bacca viert zijn mooi afstandsdoelpunt. De eerste goal in de Europa League dit seizoen was meteen een fraaie.

  Speeldag 1 in de Europa League zit erop. De neutrale voetbalkijker werd alvast weer verwend met pareltjes van doelpunten. Wij selecteerden voor u de vijf mooiste goals. 

  Vazquez zet Standard weer op achterstand

  Een paar minuten voor de rust mocht Standard bij Sevilla weer hopen op een mooi resultaat. Na de gelijkmaker van Djenepo viel echter snel de 2-1. Vazquez kreeg teveel ruimte en plaatste de bal heerlijk in de verste hoek. 

  Bacca heeft slechts 45 seconden nodig

  Carlos Bacca, een oude bekende voor de Belgische voetbalfan, liet ook van zich spreken. De Colombiaanse ex-spits van Club Brugge knalde in de eerste minuut al Villarreal op een 1-0 voorsprong. De eerste Europa League-goal van dit seizoen was meteen een pareltje.

  Snoeiharde streep van Sarr

  Het mooiste afstandsschot van deze eerste speeldag kwam echter op naam van Ismaila Sarr. De jonge Senegalees van Rennes zette met een streep in de verste hoek de Bretoenen op voorsprong tegen het Tsjechische Jablonec.

  Luis Alberto dankt ploegmaat Felipe Caicedo

  Soms is de voorbereiding tot een doelpunt mooier dan de goal zelf. Wat dacht u van dit hakje van Caicedo? Met deze fraaie ingeving zette hij Luis Alberto op weg naar de 1-0.

  Niet 1, maar 2 hakjes

  "Wat Lazio kan, kunnen wij ook", zo moeten ze bij Salzburg gedacht hebben. In de laatste minuten werd met een dubbel hakje zowaar Fredrik Gulbrandsen vrij gespeeld. De Noor faalde niet en bezorgde Salszburg alsnog de volle buit.