• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-doelman: "We toonden onvoldoende inzet, onacceptabel"

  Spartak Trnava - Anderlecht

  In de slotminuten krijgt Anderlecht het deksel op de neus in Slovakije.

  Anderlecht-doelman Thomas Didillon is scherp voor zijn team. "Trnava toonde meer strijdlust dan wij", foeterde de jonge Fransman na de nederlaag in Europa. "We toonden onvoldoende inzet. Dat vind ik onacceptabel. We moeten zondag tegen Standard een grote reactie tonen."

  "Collectief probleem"

  Anderlecht liet zich gisteravond in de Europa League ringeloren door het bescheiden Spartak Trnava. Voetballend blonk de Slovaakse kampioen niet uit, maar 10 minuten voor tijd smeerde het paars-wit wel een nederlaag aan (1-0).

   

  “Ploegen die de wedstrijd controleren en toch verliezen, hebben vaak te weinig gegeven", zoekt Thomas Didillon naar een verklaring. "Trnava toonde meer strijdlust dan wij. In een Europese wedstrijd onvoldoende inzet tonen is onacceptabel.”

   

  “Het doelpunt viel op een moment waarop we fysiek iets minder sterk waren en de wedstrijd wat ondergingen. Ons positiespel was niet goed, we waren minder fel op de bal. Het is frustrerend, want we hadden tijdens de rust nog gezegd dat ze ons enkel konden kloppen op stilstaande fasen. Het is een kwestie van concentratie en inzet. Het is een collectief probleem, dat moet dringend beter.”

   

  “We moeten zondag een grote reactie tonen tegen Standard. Wat we vanavond lieten zien was onvoldoende. We moeten ons snel herpakken, zeker op het gebied van inzet, intensiteit en engagement.” 

   

  De reactie van Thomas Didillon:

  Joos: "Inschattingsfout Didillon"

  Thomas Didillon is streng voor zijn ploeg, maar de doelman mag de hand ook in eigen boezem steken. Bij het doelpunt van Trnava ging hij niet vrijuit. Didillon verkeek zich op een hoekschop van de Slovaken.

   

  "De doelman maakt zijn eerste inschattingsfout sinds hij bij Anderlecht speelt", sprak onze commentator Filip Joos gisteravond.

   

  Het doelpunt van Trnava:

  VIDEO: reacties na Trnava - Anderlecht (1-0)