• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder en Degryse malen Anderlecht fijn: "Pijnlijk!"

  Jan Mulder en Marc Degryse

  Jan Mulder en Marc Degryse, allebei ex-Anderlecht, leggen de vinger op de zere wonde.

  Het gaat van kwaad naar erger met Anderlecht. Twee paars-witte coryfeeën zagen het met lede ogen aan in de Sporza-studio. "De aankopen van Anderlecht waren niet goed genoeg."

  "Er had al 10 jaar geen ploeg uit Slovakije gewonnen in Europa", vertelt Marc Degryse na de 0-1-nederlaag van Anderlecht. "Trnava is dan nog een ploeg die normaal gezien niet om de prijzen meedoet in eigen land. En die ploeg straft Anderlecht af. Pijnlijk!"

   

  "Amuzu, een jongen van 19, was de beste man op het veld. Dat zou toch niet mogen. Andere spelers met een grotere naam zouden moeten presteren. Maar die doen dat niet."

   

  "De aankopen waren gewoon niet goed genoeg", vindt Jan Mulder. "De ambitie van Anderlecht was te laag. Als je deze 2 spitsen koopt (Dimata en Santini), koop je niet de top. Het had veel meer geld moeten besteden."

   

  Dimata ging dan ook nog eens niet vrijuit bij de goal. "Dit is een spits die het vertrouwen helemaal kwijt is", stelt Degryse vast. "Ja, maar de keeper gaat hier ook in de fout", werpt Mulder op. "Een bal die zo dicht komt aan zijn 2e paal moet hij hebben."

   

  "En akkoord, ze hadden de ref niet mee. En ja, het was een slecht veld. Maar we horen week na week zulke verhalen." Trebel was de exponent van de malaise bij Anderlecht. Degryse: "Hij was nochtans zo goed begonnen aan het seizoen. Ook hier zullen ze het excuus inroepen: hij heeft last van zijn buikspieren." Mulder: "Last van zijn buikspieren?! Dan moet je in het ziekenhuis liggen en niet in Trnava voetballen."

  "Crisis bij Anderlecht"

  Ook Standard moest een opdoffer incasseren in Europa (5-1 bij Sevilla). Toevallig staan Anderlecht en Standard zondag tegenover elkaar in de competitie. Degryse: "De geschiedenis leert ons dat het crisis is bij Anderlecht als je zo'n reeks resultaten neerzet. Als ze zondag dan nog eens verliezen tegen Standard..."

  De nabeschouwing van Jan Mulder en Marc Degryse

  Verslag van Trnava-Anderlecht