• home
 • video
 • pas verschenen

  "Genk en RSCA moeten winnen, voor Standard is verlies geen ramp"

  Frank Raes

  Frank Raes

  Drie Belgische ploegen komen vanavond in actie in de Europa League. Bij Sporza kunt u straks de wedstrijden van Genk en Anderlecht bekijken. Sporza-commentator Frank Raes, die in het stadion zit bij Genk-Malmö, blikt vooruit.

  RC Genk en Anderlecht hebben straks op papier de makkelijkste opdracht, met respectievelijk Malmö en Trnava. Standard maakt de zware verplaatsing naar Sevilla. "Genk en Anderlecht moeten winnen vanavond", is Frank Raes duidelijk.

   

  "In de groep van Genk is Besiktas in theorie de sterkste ploeg. Malmö is waarschijnlijk de grootste concurrent van Genk. Verliezen is vanavond niet aan de orde. Het zijn wel twee ploegen in de winning mood. Malmö heeft al 17 wedstrijden niet meer verloren. Het wordt dus niet makkelijk voor Genk, maar bij winst zetten ze meteen een goeie stap richting Europees overwinteren."

   

  "Philippe Clement staat voor goed voetbal en beschikt over een sterke kern. Hij kan veel spelers inzetten zonder dat de ploeg verzwakt. De bank van Genk is sterker dan die van Anderlecht. Het is toch knap hoe hij in vrij korte tijd de rust hersteld heeft in Genk en het publiek opnieuw verzoend heeft met de club."

  RC Genk klopte afgelopen weekend Anderlecht.

  RC Genk klopte afgelopen weekend Anderlecht.

  "Anderlecht kan best winnen om rust te bewaren"

  Anderlecht moet om 21u aan de bak bij Trnava. "Dat is in principe de zwakste ploeg uit de groep. Daar mag je toch niet gaan verliezen. Anderlecht moet zeker 2e kunnen worden in zijn poule", vindt Raes.

   

  "Na die 1 op 9 in de competitie is het straks toch wel een belangrijke match voor Anderlecht. Als ze in Trnava ook een tik krijgen, zal dat wel hard aankomen. Er is toch wat lichte druk en om de rust te bewaren, kan Anderlecht maar beter winnen."

   

  Standard heeft dan weer niets te verliezen bij de Spaanse topclub Sevilla. "Van de Belgische ploegen zit Standard duidelijk in de moeilijkste groep. Sevilla en Krasnodar zijn sterke teams en Belediyespor zal ook niet zo zwak zijn", denkt Raes.

   

  "Standard is nog zoekende. Het draait daar nog wat vierkant. Onder Michel Preud'homme wordt er volgens andere methodes gewerkt. Het wordt dus moeilijk voor Standard in Sevilla. Verliezen is geen ramp. Maar haal je toch iets, dan ben je misschien wel vertrokken."

  Hoe ziet het avondje Europa League eruit bij Sporza?

  • RC Genk - Malmö: 18.55u (1e helft op Canvas, 2e helft op kanaal van Ketnet/livestream op sporza.be/live in Sporza op Radio 1)
  • Sevilla - Standard: 18.55u (live tekst updates op sporza.be/live in Sporza op Radio 1)
  • Trnava - Anderlecht: 21.00u (live op Canvas/livestream op sporza.be/live in Sporza op Radio 1)