• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal-spits Aubameyang krijgt zijn vader als nieuwe bondscoach

  Aubameyang

  Pierre-Emerick Aubameyang samen met zijn vader Pierre-François bij Dortmund

  Pierre-François Aubameyang volgt José Antonio Camacho op als bondscoach van Gabon. Het is de eerste trainersopdracht voor de vader van Pierre-Emerick Aubameyang, de steraanvaller van Arsenal.

  José Antonio Camacho hield het nauwelijks 2 jaar vol als bondscoach van Gabon, maar hij kon in die periode maar 2 keer winnen. De nederlaag in de oefenmatch tegen Zambia (0-1) was voor de bond de druppel.

   

  Met Pierre-François Aubameyang stelt de bond "een rookie" aan als coach, maar wel iemand met een mooi palmares als voetballer. Hij kwam 80 keer uit voor de nationale ploeg en speelde voor een resem Franse clubs. Nog bekender is hij wellicht als vader van Pierre-Emerick Aubameyang, ex-Dortmund en nu aan de slag bij Arsenal.

   

  Aubameyang zal worden bijgestaan door Daniel Cousin, ook een ex-international van Gabon. "We hebben ervoor gekozen om de Panters te laten omringen door 2 trainers met een grote kennis van het Gabonese voetbal", klinkt het in een persbericht.