• home
 • video
 • pas verschenen

  Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"

  Luc Devroe.

  Trnava is morgen de eerste Europese opponent van Anderlecht.

  Anderlecht is vanochtend op het vliegtuig naar Slovakije gestapt voor het Europese uitje bij Trnava. Manager Luc Devroe stond de pers te woord over de Europese doelstellingen en de moeizame weken in de competitie.

  "Resultaat neerzetten, maar mag ook met slechte wedstrijd"

  "Bij Anderlecht en zeker in de Europa League is het altijd de bedoeling om minimaal Europees te overwinteren", legt Luc Devroe uit aan Sporza.

   

  "In die optiek is de wedstrijd van morgen heel belangrijk. Trnava is op papier de minst sterke tegenstander. Je moet een resultaat neerzetten, liefst met een goeie wedstrijd. Maar als het dan toch echt moet, dan mag het ook met een slechte wedstrijd zijn."

   

  Trnava kan volgens Luc Devroe vergeleken worden met Antwerp. "Of dat countervoetbal is? Neen, vooral viriel voetbal met veel sterke jongens. Het is aan ons om niet in dezelfde val te trappen zoals tegen Antwerp. We moeten zelf voetballen en dat 90 minuten blijven doen."

  "Efficiëntie is weggevallen"

  In eigen land lijkt Anderlecht met 1 op 9 in een dipje te zitten. Zijn de spelers mentaal voldoende hersteld? "Als we 3 slechte wedstrijden gespeeld zouden hebben, dan zou het een ander verhaal zijn. Als voetballer moet je je daar boven kunnen plaatsen."

   

  "De efficiëntie was er in de eerste weken helemaal, maar die is nu weggevallen. Dat heeft met vertrouwen te maken. En geluk kun je ook afdwingen. We moeten uit die negatieve spiraal van resultaten geraken en dat kan best door morgen te winnen."

  Over gebrek aan creativiteit in de kern

  Na de nederlaag in Genk werd Anderlecht en zijn bestuur onder vuur genomen. Er zou geen evenwicht in de kern zijn, niemand zou "a touch of genius" in huis hebben. Wat denkt Luc Devroe over die opmerkingen?

   

  "We hadden graag nog 1 aanvaller gehad, dat klopt. Maar dat is door omstandigheden niet gelukt. We moesten eerst defensief versterken en daar hebben we zwaar geïnvesteerd. Dan was het te kort dag om voorin nog iets bij te nemen."

   

  "En a touch of genius? Met Bakkali, Musona en een fitte Morioka heb je misschien niet dezelfde stijl als Carcela of Pozuelo, maar ik vind het te ver gezocht dat je dan geen creativiteit hebt."