• home
 • video
 • pas verschenen

  CL-debuut voor Juve in tranen: Ronaldo krijgt na een halfuur (zeer licht) rood

  Cristiano Ronaldo.

  Ongeloof bij Cristiano Ronaldo.

  De entree van Cristiano Ronaldo in de Champions League in het shirt van Juventus is op een kleine nachtmerrie uitgedraaid. De Portugese vedette werd net voor het halfuur van het veld gestuurd. De beelden gaven niet meteen uitsluitsel, maar het leek om een vrij onschuldig duel te gaan.

  Cristiano Ronaldo keerde voor zijn eerste Champions League-stapjes met Juventus terug naar Spanje, waar Valencia de eerste opponent was. Maar de Portugees zou net geen halfuur op het veld staan.

   

  Bij een duel in de zestien ging Jeison Murillo, de bewaker van Ronaldo, tegen de grond. De Portugees leek de verdediger een lichte aai te geven, maar de assistent aan de achterlijn had iets heel anders gezien.

   

  Scheidsrechter Felix Brych luisterde naar zijn kompaan en schotelde Ronaldo een rode kaart voor. Een strenge beslissing, al leek Ronaldo wel naar de kruin van Murillo te grijpen. 

   

  De Portugees kon zijn eigen ogen en oren niet geloven. Ronaldo barstte in tranen uit, ook bij het ingaan van de spelerstunnel kon hij nog altijd niet aanvaarden wat hem overkomen was.

   

  Aangezien het om een rechtstreekse rode kaart gaat, zou Ronaldo twee matchen geschorst kunnen worden. Dat zou dan betekenen dat hij niet met Juventus naar het Old Trafford van zijn ex-club Manchester United zal afzakken.

  FOTO: Ronaldo in tranen na uitsluiting