• home
 • video
 • pas verschenen

  Opmerkelijke transfer: Arsenal verliest na 10 jaar zijn CEO aan Milan

  " "

  De Zuid-Afrikaan Ivan Gazidis was sinds 1 januari 2009 de uitvoerend directeur bij Arsenal.

  Er beweegt heel wat rond het veld bij Arsenal. Na meer dan 20 jaar verliet afgelopen zomer Arsène Wenger het Emirates Stadium als coach. En met Ivan Gazidis is nu ook uitvoerend directeur Ivan Gazidis weg. De Zuid-Afrikaan gaat aan de slag bij Milan.

  Arsenal, dat Unai Emery aanstelde als vervanger van Wenger,  bracht het nieuws vanochtend naar buiten. Op 1 januari 2009 kwam de Griekse Zuid-Afrikaan op de CEO-stoel bij Arsenal terecht. Tot 31 oktober neemt hij nog de honneurs waar.

   

  Vinai Venkatesham, de huidige CCO (commercieel directeur), wordt CEO. Hij zal samen met Raul Sanllehi, die doorschoof van hoofd voetbalrelaties naar hoofd voetbal, de Londense club gaan leiden.

   

  Sanllehi kwam vorig jaar in november over van Barcelona, waar hij verschillende taken vervulde, waaronder die van directeur voetbal.

   

  De exit van Gazidis komt er een maand nadat de Amerikaan Stan Kroenke de volledige macht gekregen had over Arsenal door zijn Russische rivaal Alisjer Oesmanov uit te kopen.

   

  Milan bevestigde ondertussen de komst van Gazidis: op 1 december neemt hij de plaats in van interim-CEO Paolo Scaroni. Milan is blij "een manager van wereldfaam binnen te halen, met een briljant profiel en een lange reeks sportieve en economische successen."

   

  Gazidis: "Met veel enthousiasme neemt ik deze uitdaging aan. Ik zal al wat in mijn mogelijkheden ligt gebruiken om Milan weer naar de top te voeren."