• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontgoocheling bij Club: "Zo'n k*tgoal is heel zuur"

  Dortmund won op een diefje bij Club.

  0 / 0

  Club Brugge blijft na een verdienstelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund met lege handen achter. Hoe waren de reacties in het Brugse kamp?

  Leko: "Ik hoop dat we hier sterker uit komen"

  Club Brugge-coach Ivan Leko zag hoe de teleurstelling in de Brugse kleedkamer "erg groot" was. "Er waren veel frustraties", zei de T1 op zijn perspraatje. "Ik hoop dat we hier sterker uit komen. We zijn op de goede weg en we hebben getoond dat we niet de mindere zijn van Dortmund."

   

  "Het is moeilijk te aanvaarden dat we deze wedstrijd toch nog verliezen. We waren goed tot zeer goed, ook ons plan was in orde. We hebben getoond dat we kunnen voetballen. In België kun je slecht voetballen en punten pakken en in de Champions League kun je goed voetballen en zonder punten achterblijven."

  Vormer baalt: "Maar we halen hier zeker positieve energie uit"

  "Ik ben heel pissed, ook over hoe die goal viel", wond aanvoerder Ruud Vormer er geen doekjes om. "Dortmund heeft de hele wedstrijd heel weinig gecreëerd en wij heel veel. En dan valt uitgerekend zo'n doelpunt binnen. Daar zit ik heel erg mee. Als die bal van Openda binnen zit, dan ziet de wereld er helemaal anders uit."

   

  "We hebben het heel goed gedaan, maar ik stond hier liever met 0-0. Dit is anders dan twee jaar geleden. We hebben heel goed gevoetbald, maar we hebben weer nul punten. We halen hier zeker positieve energie uit. Dat is op dit moment moeilijk, maar het komt wel."

  Rits: "Dit is eigenlijk niet te beschrijven"

  "Ik ben enorm ontgoocheld", zuchtte Mats Rits. "Dit is eigenlijk niet te beschrijven. We speelden heel goed in de eerste helft. We stonden compact in balverlies en we gaven weinig weg. Wij hadden ook de betere kansen."

   

  "In de tweede helft stonden we iets te laag, maar we hadden ook nauwelijks kansen tegen en konden af en toe op de counter tegenprikken. Het is heel zuur dat we op deze manier verliezen met zo'n k*tgoal."

   

  "We zeiden tijdens de rust: we gaan vol voor de drie punten. We hadden een goed gevoel. We gaven bijna niets weg en dan krijgen we op zo'n manier een doelpunt tegen. Dat is enorm ontgoochelend."

  Witsel: "We hebben een beetje geluk gehad"

  Axel Witsel kon met Borussia Dortmund opgelucht ademhalen. "We wisten dat het moeilijk zou zijn. Club heeft een systeem dat niet makkelijk te verdedigen is. Ze vinden altijd de vrije man", analyseerde de Rode Duivel bij de Proximus 11+.

   

  "In de eerste helft dachten we iets te individualistisch, het moest meer vanuit het collectief. Na de rust hebben we het beter gedaan. We scoren en zijn tevreden, maar we hebben een beetje geluk gehad."

  Lucien Favre: "Lastige match"

  Borussia Dortmund-coach Lucien Favre erkende dat zijn team een gevleide zege heeft geboekt. "Onze prestatie was niet top. We moeten sneller spelen en meer risico's nemen in balbezit. Er was te weinig beweging. Onder meer daardoor hebben we niet veel doelkansen gehad en voor te weinig gevaar gezorgd."

   

  De Zwitserse coach was ook vol lof over Club Brugge.  "Het is zeer lastig om tegen dit Brugge in hun eigen stadion te spelen. Het is een team met veel atletische spelers, ze speelden sterk met twee valse vleugelspelers en twee spitsen."

  Lucky Pulisic: "Op het goede moment op de juiste plaats"

  Invaller Christian Pulisic ontpopte zich tot de gelukkige held voor Dortmund. De Amerikaan, gisteren ook nog eens jarig, schonk zichzelf een mooi cadeau. 

   

  "Het was een lucky goal, maar dat neem ik er met plezier bij op mijn verjaardag", aldus Pulisic. "Ik denk dat de verdediger de bal weg weg schoppen, maar ik stond op het goede moment op de juiste plaats."

  Extra reacties: Cools, Denswil, Vlietinck, Vanaken en Reus