• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp: "Met een fitte Neymar had Brazilië België geklopt op het WK"

  Neymar botste met Brazilië op de Rode Duivels.

  Liverpool-PSG is een van de lekkere hapjes van de eerste speeldag van de Champions League. Liverpool-coach Jürgen Klopp moet een plan smeden om Neymar af te stoppen. De Duitser kwam en passant nog eens terug op het WK van de Braziliaanse superster. 

  Neymar was uiteraard een gespreksonderwerp op de babbel van Jürgen Klopp met de pers. Hoe wil de Duitser de Braziliaanse vedette van PSG aan banden leggen?

   

  "We willen de passlijnen naar hem afsnijden. Dat is een stevige opdracht. Ik weet niet of het mogelijk is om zijn kwaliteiten te neutraliseren. Ik denk eigenlijk van niet", vertelde de Duitse coach van Liverpool.

   

  "Neymar is een buitengewone speler. Hij was niet fit op het WK, maar speelde toch voor zijn land. België speelde een prima kwartfinale tegen Brazilië. Maar als Neymar fit was geweest, had Brazilië gewonnen. Zo is het gewoon."

   

  "Ik heb enkele matchen op het WK gezien en daar leek hij het soms wat op te blazen", vertelde Klopp nog over het theatrale gedrag van Neymar. "Maar dat is een normale reactie, want de spelers pakken hem hard aan. Hij moet zichzelf beschermen."