• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dood aan FCB" en Bengaals vuur: 11.500 euro boete voor Antwerp

  Spandoek

  Deze provocatie van de Antwerp-fans kost de club 3.500 euro boete.

  De Geschillencommissie heeft Antwerp een boete van 11.500 euro opgelegd voor verschillende wanpraktijken van hun supporters. Zo werd onder meer een veelbesproken spandoek ontrold met daarop "Dood aan FCB".

  De supporters van Antwerp hebben een vurige reputatie, maar soms gaan ze wel eens over de schreef. Voor 2 incidenten met vuurwerk, tegen Club Brugge en Moeskroen, moet de club 8.000 euro boete op. De straf is zo hoog, omdat Antwerp al eerder over de schreef was gegaan met pyrotechnisch materiaal.

   

  De klap op de vuurpijl, goed voor een boete van 3.500 euro, was het spandoek dat tegen Club Brugge werd ontrold. Uitgerekend in de 23e "Sterchele"-minuut konden de Club-fans "Dood aan FCB" lezen. De politie had nochtans op voorhand gevraagd het spandoek niet te tonen, ook niet buiten het stadion.