Sarri: "Hazard is misschien wel de beste speler van Europa"

  Eden Hazard heeft het zich nog niet beklaagd dat hij bij Chelsea is gebleven.

  Eden Hazard heeft met zijn hattrick tegen Cardiff City ook Chelsea-coach Maurizio Sarri helemaal rond zijn vinger gedraaid. "Hazard is uniek", was de Italiaan vol lof.

  Chelsea zat gisteren even in de penarie tegen Cardiff City, maar Eden Hazard loodste zijn ploeg eigenhandig naar de overwinning. Met een hattrick bezorgde hij Chelsea 15 op 15 en kroont hij zich tot topschutter in de Premier League.

   

  "Ik dacht dat Hazard een van de beste spelers van Europa was, maar ik ben van gedachten veranderd", zei coach Maurizio Sarri op de persconferentie. "Hij is misschien wel de beste."

   

  "En Hazard kan nog verbeteren. Hij verbruikt nu nog te veel energie op 50 of 60 meter van het doel. Hij moet pas later in actie komen. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit seizoen 35 keer kan scoren."

   

  Toch was het niet één grote lofzang van Sarri. "Ik denk dat Liverpool en Manchester City momenteel beter zijn dan wij. We zijn wel gevaarlijk, maar defensief zijn we niet solide. Dat moet verbeteren, maar gelukkig kan dat snel gaan."

  Hazard: "Aanpak van Sarri levert op"

  Hazard schoof een deel van de lof door naar Olivier Giroud, die twee keer voor de assist zorgde. "Hij is waarschijnlijk het beste aanspeelpunt ter wereld", zei de Rode Duivel. "Het is een genot om met hem te spelen."

   

  "Ik heb 3 weken vrij genomen na het WK en ben wat later begonnen aan de voorbereiding. Soms ben ik nog moe, maar ik probeer alles te geven op het veld. Sarri wil dat we de ruimte vinden tussen de linies, zodat Jorginho, Kovacic en Fabregas ons kunnen aanspelen. We krijgen veel vrijheid op het veld en dat levert op."

  Bekijk hier nog eens de hattrick van Hazard: