• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht: "Gefluit Brugse fans? Dat wil zeggen dat ik goed speel"

  Olivier Deschacht.

  Olivier Deschacht is ook in het shirt van Lokeren niet de beste vriend van het Brugse publiek.

  Hij zal het enkele maanden geleden zelf misschien niet gedacht hebben na het bittere afscheid bij Anderlecht, maar Olivier Deschacht (37) mocht gisteren nog eens op Jan Breydel voetballen. Ook in het shirt van Lokeren werd de verdediger op de korrel genomen door het Brugse publiek. "Het zijn fantastische supporters. Ik kan er niets kwalijks over zeggen."

  "Ik had liever twee fantastische doelpunten van hen gezien"

  Olivier Deschacht verloor gisteren met Lokeren in de allerlaatste minuut. "Het is pijnlijk", zuchtte de verdediger na de wedstrijd bij Sporza. "In de eerste helft speelden we goed mee en kwamen we niet onverdiend op voorsprong, maar in de tweede helft brachten we offensief te weinig."

   

  "We hebben een beetje afgezien, maar Club scoort op een corner en met een penalty. Dat is jammer. Ik had liever gehad dat ze twee fantastische doelpunten hadden gemaakt. Dit maakt het wel pijnlijk."

   

  Deschacht liet zien dat hij nog niet versleten is en kon terugblikken op een zeer degelijke wedstrijd. "Ik vind stilaan mijn vorm terug. Er waren veel duels en dat ligt me wel. Het is jammer dat we niet beloond worden, maar we hebben afgezien, hé. Het is niet dat we hier verdienden om te winnen. Daarvoor hebben we na de pauze offensief te weinig gebracht."

  "Gefluit? Dat is al 20 jaar zo"

  Olivier Deschacht voetbalde dus niet in het shirt van Anderlecht in het Jan Breydelstadion, maar wel in de uitrusting van Lokeren. Is dat anders? "Niet echt, want met Anderlecht hebben we hier in de tweede helft ook altijd afgezien."

   

  "Mijn twee vorige matchen in Brugge heb ik wel gewonnen. Ik droomde van een derde zege op een rij, maar Club is sterk. Ze hebben een beetje alles. Als het niet lukt over de grond, dan hebben ze de lange bal en hun corners. Ze hebben kracht en weerbaarheid getoond."

   

  Deschacht zal nooit de lieveling van het Brugse publiek worden. Ook gisteren werd hij voortdurend uitgefloten. "Dat is al 20 jaar zo. Of ik daar van geniet? Dat wil zeggen dat ik goed aan het spelen ben. Ik heb hier al eens slecht gespeeld en ik heb hen niet gehoord. Het zijn fantastische supporters. Ik kan er niets kwalijks over zeggen."