• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Genk is misschien wel grootste titelkandidaat"

  Hein Vanhaezebrouck is tevreden met de progressie van zijn spelersgroep.

  Hein Vanhaezebrouck is nog aan het bouwen aan zijn team, maar na de kraker tegen Club Brugge volgen er nog twee grote tests. Morgen moet Anderlecht naar Genk, volgende week ontvangt het Standard. "We hebben getoond dat we bijna het niveau van Club Brugge halen", zegt de Anderlecht-coach.

  "Racing Genk staat verder dan wij"

  Anderlecht bleef met met lege handen achter op het veld van Club Brugge (2-1), tegen Antwerp (1-1) gaf het dan weer in het slot de volle buit uit handen. Paars-wit wil dan ook de 3 punten rapen in Genk, maar dat wordt geen eenvoudige opdracht, beseft ook Vanhaezebrouck.

   

  "Genk maakt al 3 jaar indruk en is tot veel in staat. Ze kunnen hun spelers voor 15 miljoen euro verkopen, maar niemand mag weg want ze willen gaan voor de hoofdprijs. Genk is een van de grootste titelkandidaten dit jaar, misschien wel de grootste."

   

  "Aangezien ze al 3 jaar samenwerken, staan ze momenteel iets verder dan wij. Dat is ook logisch. Wij zijn een omgevormde ploeg, dus er staan eigenlijk twee extremen tegenover elkaar. Wij bouwen nog, maar mijn spelers verdienen lof voor wat ze nu al doen met een totaal nieuw elftal."

   

  "We staan waar we moeten staan. We hebben getoond dat we bijna het niveau van Club Brugge halen. Er was weinig verschil in die match. Als we een terechte penalty hadden gekregen, pakken we misschien een punt. We hebben veel tegenwerk geboden tegen een ploeg die al zo lang samenspeelt."

   

  "En tegen Antwerp moeten we altijd winnen, ook al was de tweede helft een pak minder. We zijn klaar om te concurreren met onze nieuwe groep. Zonder die laatste minuut tegen Antwerp hadden we de beste start in 15 jaar achter de rug, met een nieuwe ploeg dan nog."

  "Ik heb perfecte verstandhouding met Trebel"

  Na de wedstrijden tegen Club Brugge en Antwerp nam Hein Vanhaezebrouck zijn ervaren spelers op de korrel. Was zijn vizier gericht op Adrien Trebel? "Ik heb zijn naam nooit genoemd. Iedereen maakt er zijn eigen verhaal van", zegt Vanhaezebrouck. "We weten hoe we samenwerken en waar we naar willen kijken."

   

  "Ik heb een perfecte verstandhouding met Trebel en hij met mij. Als hij fit is, speelt hij altijd. Hij heeft gesukkeld met zijn buikspieren, maar nu is hij iets beter. Meer is er niet achter te zoeken. Als hij geen reactie krijgt, zal hij klaar zijn om te spelen tegen Genk."

   

  "Ook Sven Kums is stilaan terug. Hij traint al 2 tot 3 weken mee met de groep. Hij is net op tijd klaar, zou ik zeggen. Of hij samen met Trebel zal spelen? Natuurlijk, vorig jaar was dat de beste combinatie op het middenveld."