• home
 • video
 • pas verschenen

  CSKA Moskou mag thuisduels in CL in reusachtige Loezjniki afwerken

  " "

  CSKA Moskou gaat in het Loezjniki-stadion voetballen, goed voor 80.000 zitjes.

  CSKA Moskou heeft van de Europese voetbalbond (UEFA) de toestemming gekregen om zijn thuiswedstrijden in de Champions League dit seizoen te verhuizen van de eigen VEB Arena naar het Loezjniki-stadion.

  CSKA speelt in de groepsfase van de Champions League thuis tegen Real Madrid (2 oktober), AS Roma (7 november) en Viktoria Plzen (27 november). De eigen VEB Arena telt 30.000 zitjes, de Loezjniki-arena 80.000.

   

  In het olympische stadion van Moskou - gebouwd in 1956 en gerenoveerd voor 2018 - werden 7 WK-wedstrijden gespeeld waaronder openingswedstrijd (Rusland-Saudi-Arabië 5-0) en de finale (Frankrijk-Kroatië 4-2). Rusland won er ook in de 1/8e finales van Spanje.