Verhaeghe over stadion: "Overheid kan het maar niet oplossen"

  Bart Verhaeghe (r) met burgemeester Lippens van Knokke-Heist.

  Bart Verhaeghe (r) met burgemeester Lippens van Knokke-Heist.

  Club Brugge bouwt in Westkapelle aan een nieuw oefencomplex, maar op de bouw van een nieuw stadion blijft het wachten. "De overheid slaagt er niet in om het op te lossen", zucht Club-voorzitter Bart Verhaeghe.

  Bart Verhaeghe glunderde woensdag op het bouwterrein waar volgend jaar het nieuwe basiskamp van Club Brugge moet staan. "Ik ben heel blij, dit heeft Club echt nodig. Het is 45 jaar geleden dat we nog eens een nieuwbouw hadden", zegt Verhaeghe.

   

  "Het is vrij snel gegaan naar Vlaamse normen. Pas 3 jaar geleden spraken we met Knokke-Heist over deze plannen. Het is de bedoeling dat het complex in juli 2019 klaar is, zodat we het nieuwe seizoen hier kunnen voorbereiden. Dat zal een boost geven aan de club. Die wordt een begeesterende omgeving die zal inspireren tot topprestaties."

  "Wij zijn niet aan zet in stadiondossier"

  De snelheid van dit dossier staat in schril contrast met het Brugse stadiondossier. "We zijn er al mee bezig sinds 2006, maar de overheid slaagt er niet in om dit op te lossen. Zoiets hoef je in Rusland niet te vertellen. Dan lachen ze eens. Het Belgische voetbal verdient echt beter", vindt Verhaeghe.

   

  "Wij hebben de middelen om een stadion te bouwen voor 40.000 toeschouwers. Wij vragen daarvoor geen steun. We kunnen dat zelf betalen. Maar de overheid moet ons een plaats aanduiden. Momenteel zijn wij niet aan zet. Wij zijn het lijdend voorwerp."

   

  "De Raad van State moet nu een uitspraak doen over de bezwaren die zijn ingediend. Als alles goedgekeurd wordt, kunnen we daarna onze omgevingsvergunning aanvragen. Zoniet, is het terug naar af en moeten we onze planning opnieuw doen."

   

  "Dit is een probleem voor alle stadions in België. Iedereen stuit om mogelijke procedures en rechtszaken. Iedereen moet begrijpen dat het zo niet voort kan, maar we verliezen de hoop niet."