• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard en Kevin De Bruyne bij beste spelers op FIFA 19

  Covergezicht Ronaldo is de beste speler in FIFA 19.

  De honderd beste spelers in het spel FIFA 19, dat op 28 september in de winkelrekken ligt, zijn bekend. Daarin zitten acht Belgen. Met Eden Hazard en Kevin De Bruyne staan er zelfs twee landgenoten in de top tien.

  De afgelopen dagen werd de top 100 druppelsgewijs bekendgemaakt. Vanaf een rating van 85 kon je als speler in deze begeerde lijst terecht komen. Er verscheen met Vincent Kompany meteen een eerste Rode Duivel in het lijstje. 

   

  In de volgende reeks die spelmaker EA Sports bekendmaakte, zagen we Radja Nainggolan op plaats 80 verschijnen. De Belg van Inter krijgt op FIFA 19 ook een rating van 85.

   

  Van plaatsen 60 tot 41 kwamen plots drie Belgen tevoorschijn. Dries Mertens haalt met zijn rating van 87 nipt de top 50 niet. Jan Vertonghen en Romelu Lukaku, die hetzelfde cijfer hebben gekregen, zitten wel bij de beste 50 spelers op FIFA 19.

   

  Tot slot spoelen we meteen door naar de top 20, waar nog drie Rode Duivels in prijken. Thibaut Courtois valt met een rating van 90 net buiten de top 10.

  Twee Belgen in een absoluut toplijstje

  De beste Belgen in het spel worden Eden Hazard en Kevin De Bruyne. Beide spelers krijgen een rating van 91, wat voor Hazard een zesde en voor De Bruyne een vijfde stek oplevert.


  Cristiano Ronaldo, het covergezicht van FIFA 19, wordt met 94 de beste speler in het spel. Na hem volgen Lionel Messi (ook 94), Neymar (92), Luka Modric (91) en de twee Rode Duivels.

   

  Voor de overige ratings is het voorlopig nog wachten tot wanneer het spel uitkomt op 28 september. Op de website Futhead zou bijvoorbeeld een Yannick Carrasco een score hebben van 83. Enkel de Braziliaan Paulinho doet met 85 beter van alle spelers in de Chinese competitie.

  "Rating Salah is de diefstal van het jaar"

  Opvallend bij de onthulling van de nieuwe ratings lijkt die van Mo Salah te zijn. De Egyptische ster beleefde een superseizoen met Liverpool en werd ook verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

   

  Salah kreeg voor FIFA 19 een rating van 88. De Egyptenaar staat hiermee op een 27ste plaats in de top 100. Het regende sindsdien reacties van misnoegde fans.