Nederlandse kritiek op venijnige Pavard: "Wat een hufter"

  Wijnaldum schreeuwt het uit na een tackle van Pavard.

  Vooral Pavard moest het ontgelden bij onze noorderburen na een stevige fout op Babel.

  Toen Frankrijk de Rode Duivels uit de finale hield op het voorbije WK schreeuwden vele Belgen moord en brand om het anti-voetbal van "Les Bleus". Gisteren was Nederland aan de beurt. Vooral Benjamin Pavard, die in de wedstrijd een stevige fout maakte op Georginio Wijnaldum, kreeg de wind van voren. 

  Frankrijk en Nederland stonden in Parijs tegenover elkaar voor hun eerste onderlinge duel in de UEFA Nations League. De wereldkampioen wist een kwartier voor tijd de 2-1 te scoren en hield zo de drie punten thuis. 

   

  Maar vooral tijdens en na de wedstrijd wisten de Nederlanders geen blijf met hun frustraties. Vooral de Fransen zelf en de scheidsrechter moesten het ontgelden. 

   

  De voornaamste schietschijf was Pavard. In een duel met Wijnaldum plantte de verdediger zijn studs in de kuit van de Nederlander. Op dat moment was er geen bal in de buurt. Pavard kreeg slechts geel, tot verbijstering van heel wat Nederlanders. Wijnaldum moest overigens door die actie meteen gewisseld worden.

  De beelden van het voorval:

  Enkele reacties nadien van onze noorderburen:

  Griezmann trekt broekje bijna kapot

  Ook Antoine Griezmann liet zich in het duel van zijn mindere kant zien. Toen Georginio Wijnaldum met een mooie actie de Fransman in de luren legde, besliste Griezmann de aanval stop te zetten door net niet de broek van Wijnaldum uit te trekken.