• home
 • video
 • pas verschenen

  Knokpartij kost KVM en Union 5.000 euro, individuele straffen volgen

  Op het einde van de wedstrijd gingen de poppen aan het dansen.

  Het robbertje vechten tussen KV Mechelen-assistent Fred Vanderbiest en Union-T2 Abder Ramdane krijgt nog een staartje. De Pro League legt beide clubs alvast een boete van 5.000 euro op. De Geschillencommissie buigt zich morgen over hun straf.

  In de slotfase van Union-KV Mechelen (2-2) raakten enkele spelers slaags met elkaar op het veld. De scheidsrechter zwaaide twee keer met rood, maar dat bedaarde de gemoederen niet.

   

  Langs de zijlijn gingen ook de assistenten met elkaar in de clinch. Fred Vanderbiest en Abder Ramdane vlogen elkaar in de catacomben in de haren, Vanderbiest moest zelfs worden afgevoerd en kreeg 7 hechtingen.

   

  "De Pro League betreurt en veroordeelt de zware incidenten tijdens de wedstrijd van zondag tussen Union en KV Mechelen", klinkt het in een mededeling. "In toepassing van haar intern reglement inzake de uitsluiting van stafleden, heeft CEO Pierre François maandagochtend bij beide clubs de vergoeding van 5.000 euro opgevraagd."

  Vrezen voor schorsing of erger

  Maar met de boete is de zaak nog niet beklonken. De spelers en assistenten mogen ook een boete en een schorsing van de Koninklijke Belgische Voetbalbond verwachten. Er bestaat zelfs een kans dat Vanderbiest en Ramdane worden gedwongen om op te stappen.

   

  De KBVB heeft de betrokken spelers (Serge Tabekou en Lucas Bijker), assistenten (Abder Ramdane en Fred Vanderbiest) en Alexander Hayes, sportief directeur van Union, opgeroepen voor de Geschillencommissie. Morgen om 15u kennen ze hun straf.