• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "6-0-nederlaag is niet representatief voor IJsland"

  Youri Tielemans

  Youri Tielemans wil IJsland niet onderschatten.

  De Rode Duivels vertoeven nog altijd in Schotland, waar ze zich voorbereiden op de Nations League-wedstrijd van dinsdag tegen IJsland. "We zullen gefocust moeten zijn", zegt middenvelder Youri Tielemans.

  "Chadli is goed opgevangen in Monaco"

  Youri Tielemans deed het tegen Schotland uitstekend op het Belgische middenveld. Bij zijn club Monaco loopt het dit seizoen nog niet zoals het hoort. "We zijn minder gestart qua punten. 4 op 12 is niet genoeg voor Monaco. Maar we werken wel goed op training. De punten moeten nog volgen", vertelt hij aan Sporza.

   

  Tielemans mocht onlangs ook Nacer Chadli verwelkomen in het Prinsdom. "Hij is goed opgevangen in de groep. Ik probeer hem zo goed mogelijk te laten integreren, zodat hij ons snel kan helpen. Nacer heeft veel ervaring op het hoogste niveau en is een harde werker. Elke ploeg heeft zo iemand nodig."

   

  In de Champions League komt Tielemans onder meer Club Brugge tegen. "Een goeie ploeg, ze spelen goed voetbal", vindt de middenvelder. "Mij zul je niet horen zeggen dat Club de minste ploeg in de poule is. In de Champions League weet je nooit. We zullen moeten opletten. Ik heb wel het voordeel dat ik hun kwaliteiten ken."

  "Bondscoach gelooft heel hard in mij"

  Youri Tielemans is nog altijd maar 21 jaar, maar hij voelt zich helemaal in zijn sas bij de Rode Duivels. "Ik kom met iedereen goed overeen en ik voel me goed in deze fantastische groep. De bondscoach gelooft hard in mij. Hij geeft veel vertrouwen aan alle spelers die hij oproept", zegt Tielemans.

   

  "Je ziet dat we ons amuseren op het veld. We nemen de tactische zaken van de training goed mee naar de wedstrijd. Het gaat heel goed. De spelersgroep is heel professioneel en er is heel veel kwaliteit in de groep."

   

  "Iedereen is klaar om te spelen tegen IJsland. Ze hebben met 6-0 verloren in Zwitserland, maar dat is niet representatief voor hun ploeg. Je kunt soms een offday hebben. We zullen gefocust moeten zijn, want het zal moeilijk worden. Thuis speelt IJsland heel goed en compact."