• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroos: "Het maakt Sané blijkbaar niks uit of we winnen of verliezen"

  Leroy Sané

  Leroy Sané kan weer lachen.

  De Duitse international en Real-speler Toni Kroos is scherp voor zijn jonge landgenoot Leroy Sané. "Hij heeft alles om het te maken, maar soms moet je hem zeggen dat hij zijn niveau moet opkrikken", zegt Kroos.

  De carrière van Leroy Sané nam een hoge vlucht, maar de laatste maanden heeft de 22-jarige linksbuiten het even moeilijk. Bondscoach Joachim Löw liet hem thuis voor het WK. En bij Manchester City zit hij dit seizoen op de bank of in de tribune.

   

  "Soms krijg ik het gevoel dat het hem niet uitmaakt of we winnen of verliezen", vertelt de ervaren Duitse international Toni Kroos. "Hij heeft alles om het te maken aan de top, maar af en toe moet je hem bij de kraag nemen om zijn niveau op te krikken."

  Toni Kroos

  Toni Kroos (m) maakt zich op voor Duitsland - Frankrijk.

  In Engeland kreeg Sané vorig seizoen de prijs voor beste belofte. Met 10 doelpunten en 15 assists had hij een belangrijk aandeel in de titel van Manchester City, maar vorig weekend viel hij naast de ploeg tegen Newcastle.

   

  Kroos werkte bij Bayern onder City-coach Pep Guardiola. "Sané speelde vorig seizoen uitmuntend bij City. Zijn snelheid en zijn linker vormen een gevaarlijk wapen, dat is zo helder als kristal, maar misschien heeft Pep (Guardiola, red) nu ook moeite om het beste in hem naar boven te halen", denkt hij.

   

  Krijgt Sané vanavond een nieuwe kans om zich te bewijzen? Löw heeft hem weer geselecteerd voor de Duitse ploeg. Benieuwd of hij in het team staat tegen wereldkampioen Frankrijk.

  Extra: Kroos draait bal knap binnen op WK

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Op de Wereldbeker vloog titelverdediger Duitsland er al in de eerste ronde uit. Toni Kroos maakte wel een knap doelpunt tegen Zweden (2-1).