• home
 • video
 • pas verschenen

  Worden uitdoelpunten binnenkort minder belangrijk in Europese wedstrijden?

  De crème de la crème van de voetbalcoaches poseert voor de fotografen.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft van de interlandbreak gebruik gemaakt om zoals elk jaar een delegatie topcoaches uit te nodigen. Onder meer Mourinho, Simeone, Allegri en Wenger bespraken het belang van een uitdoelpunt en het sluiten van de transfermarkt. 

  De UEFA inviteert elk jaar een resem topcoaches om even bij te praten over de gang van zaken in het internationale voetbal. Onder meer José Mourinho (Manchester United), Julen Lopetegui (Real Madrid), Diego Simeone (Atletico Madrid), Thomas Tuchel (PSG), Arsène Wenger, Max Allegri (Juventus) en Carlo Ancelotti (Napoli) kregen deze keer een uitnodiging.

   

  De waarde van een uitdoelpunt was een van de belangrijke gespreksonderwerpen. In Europese wedstrijden is een uitdoelpunt doorslaggevend bij een gelijke stand, maar die regel mag voor de coaches naar de prullenmand.

   

  De coaches pleitten er ook voor om de transferperiodes in alle landen te sluiten op dezelfde datum en voor de start van de competities. In ons land bekijkt de Pro League alvast om de zomermercato vroeger dan 31 augustus te sluiten.