• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames dromen nog van WK: "Tactisch klaar om Italië pijn te doen"

  Bondscoach Ives Serneels heeft tactisch hard gewerkt met de Red Flames.

  Enkel met een overwinning tegen topland Italië en het nodige rekenwerk maken de Red Flames nog kans op een WK-ticket. Toch geloven ze rotsvast in hun kansen. "Ik denk niet dat Italië beter is dan wij", zegt Tessa Wullaert.

  De Red Flames hebben hun lot niet meer in eigen handen in hun WK-kwalificatiecampagne. Enkel de groepswinnaars en de beste vier tweedes gaan door. Met een felbevochten zege tegen Roemenië op zak hebben ze hun waterkans nog gaaf gehouden, maar ook tegen Italië moet er vanavond worden gewonnen.

   

  "D-Day? We gaan niet te veel bezig zijn met de resultaten in de andere groepen", zegt bondscoach Ives Serneels. "We hebben één optie: winnen. Ik heb het al tegen de teammanager gezegd: ik wil tijdens de wedstrijd geen tussenstand horen."

   

  "We zullen in elk geval goede Flames nodig hebben, want Italië is een heel ervaren team met goede individuen, een topland in Europa. We hebben vrijdag tegen Roemenië getoond dat we rustig kunnen blijven onder moeilijke omstandigheden."

   

  "We zijn tactisch klaar om Italië pijn te doen. De ervaring zal belangrijk zijn, maar we zijn voorbereid op hun leepheid en snelle omschakeling. Ik denk nog steeds dat we met 6 op 6 erbij zullen zijn."

  "Het is van moeten, maar we hebben vertrouwen"

  Ook de speelsters dromen nog van het WK in Frankrijk in 2019. "We schatten onze kansen hoog in", zegt Tine De Caigny. "We moeten uitgaan van onze eigen sterktes, dan maken we zeker een kans om te winnen. We hebben Italië goed geanalyseerd en tactisch staan we goed."

   

  Daar is ook Janice Cayman van overtuigd. "We kunnen Italë kloppen. We kennen de druk, maar we hebben tactisch veel gewerkt. We mogen fier zijn op de mentaliteit tegen Roemenië, ook al viel het doelpunt laat. Tot nu toe hebben we in elke wedstrijd kunnen scoren. Hopelijk tegen Italië ook, maar dan iets sneller."

   

  "Ik denk niet dat Italië beter is dan België", zegt Tessa Wullaert. "De heenwedstrijd tegen Italië (2-1 verloren, red) viel gewoon op een ongelukkig moment. Toen was niet iedereen 100 procent. Nu is het van moeten, maar we hebben vertrouwen."

  De Caigny: "We schatten onze kansen hoog in"

  Cayman: "We hebben tactisch veel gewerkt"

  Wullaert: "Het is van moeten, maar we hebben vertrouwen"

  Tweets: