• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry van T3 naar T2 bij Duivels: "Wordt nu fulltime ingezet"

  Thierry Henry schuift door naar de positie van Graeme Jones.

  Door het vertrek van T2 Graeme Jones is de technische staf bij de nationale ploeg na het WK door elkaar geschud. Thierry Henry krijgt meer verantwoordelijkheid en wordt nu T2, de Schotse ex-international Shaun Maloney is de nieuwe T3.

  Na het vertrek van Graeme Jones, de trouwe luitenant van Martinez, was de positie van eerste assistent bij de Rode Duivels vrijgekomen. Voor een opvolger is de Belgische voetbalbond bij Thierry Henry terechtgekomen.

   

  Henry was de voorbije twee jaar al T3 bij de Rode Duivels, maar na het WK in Rusland speelde hij met de ambitie om zelf hoofdcoach te worden. Daarom stopte de Fransman ook als analist bij Sky Sports. Henry had wel aan de voetbalbond laten weten dat een verlengd verblijf bij de Rode Duivels ook een mogelijkheid was.

   

   15 augustus verwachtte de KBVB een antwoord van Henry. De voorbije anderhalve week voerde hij nog verregaande onderhandelingen met Bordeaux, maar die leidden niet tot een akkoord met de nieuwe Amerikaanse eigenaars van de Franse club.

   

  Omdat er ook geen andere concrete pistes waren voor de Fransman, stond niets een verdere samenwerking met Henry, als T2 dus, in de weg.

  Martinez: "Henry krijgt een nog grotere rol"

  Bondscoach Roberto Martinez is opgetogen dat Thierry Henry de Rode Duivels trouw blijft. "Hij heeft met zijn natuurlijke flair een enorme impact op de groep", zegt hij. "Het is algemeen bekend dat hij zich vanaf nu wil focussen op zijn trainerscarrière en dat hij daarom zijn mediaverplichtingen heeft laten vallen."

   

  "Hij had ook nog andere aanbiedingen. Hij wacht op een mooie kans, maar die moet wel beter zijn dan bij de Duivels. We zijn opgetogen dat hij met ons wil voortdoen waar we in Rusland mee begonnen zijn. Het is de ambitie om nog 2 jaar te blijven. Hij krijgt een nog grotere rol en zal nu fulltime ingezet worden bij de Duivels."

   

  T3 Shaun Maloney wordt het enige nieuwe gezicht bij de staf. Maloney is nog maar net gestopt met voetbal en speelde 41 keer voor de Schotse nationale ploeg. Hij verdedigde de kleuren van Celtic, Aston Villa en Wigan. "Bij die laatste club heb ik nog met hem gewerkt", zegt Martinez. "Hij heeft veel ervaring en er ligt een mooie trainerscarrière voor hem in het verschiet. Hij kent onze aanpak."

   

  Iedereen had nochtans een Belgische T3 verwacht. "Ik voel dat we een jonge Belgische coach kunnen gebruiken", besluit Martinez. "Er is veel ervaring bij de Belgische ploegen, maar ze hebben allemaal al een rol. Daarom willen we het niet overhaasten. Het nog voor de toekomst, we houden de opties open."