• home
 • video
 • pas verschenen

  Real kaapt alles weg op CL-gala, Modric verkozen boven De Bruyne

  Luka Modric

  Luka Modric, ook al verkozen tot beste speler op het WK, viel 2 keer in de prijzen.

  Luka Modric is tijdens de CL-loting verkozen tot UEFA-speler van het Jaar. In de strijd om de trofee voor beste middenvelder kreeg hij ook de voorkeur op Kevin De Bruyne.

  De Europese voetbalbond wisselde de loting voor de groepsfase van de Champions League af met de verkiezing van beste UEFA-speler van het afgelopen seizoen per positie. Het werd een triomftocht voor Real Madrid.

   

  Beste doelman is Keylor Navas. Een opsteker voor de Costa Ricaan, die bij Real volop in een concurrentiestrijd met Thibaut Courtois is verwikkeld. Beste verdediger is Sergio Ramos, beste aanvaller Cristiano Ronaldo.

   

  Kevin De Bruyne maakte kans op de trofee voor de beste middenvelder, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in een speler van CL-winnaar Real Madrid. Luka Modric won bovendien ook nog eens de overkoepelende trofee van UEFA-speler van het Jaar. Hiervoor kreeg hij meer stemmen dan Cristiano Ronaldo en Mo Salah.