• home
 • video
 • pas verschenen

  Leye over Moeskroen: "Situatie van de club heeft me niet afgeschrikt"

  Mbaye Leye.

  Rode lantaarn Moeskroen trok Leye twee dagen geleden aan.

  Mbaye Leye (35) is met Moeskroen al aan zijn zesde club in België toe. "Tegen de degradatie spelen is een nachtmerrie", zegt de aanvaller over zijn situatie bij de hekkensluiter. "Maar ik kan de goals niet alleen scoren. Ik heb de hulp van het team nodig."

  Moeskroen nam vandaag afscheid van coach Frank Defays, maar er was ook ingaand verkeer.  Mbaye Leye moet de club weghalen van de laatste plaats. De onderhandelingen sleepten wel een tijdje aan.

   

  "Het is niet zo dat ik niet wilde komen", vertelde Leye. "Ik werk ook als analist op tv en heb een carrièreplan in mijn hoofd. Ik heb enkele goede voorstellen uit België ontvangen, maar ook uit Qatar en Turkije. Op mijn leeftijd is alles wat je meemaakt bonus."

   

  "Ik wil mijn ervaring ten dienste stellen van Moeskroen. Het is een familiale club, niet ver van mijn woonplaats. Dat is belangrijk geweest in mijn keuze. De situatie waarin de club zich bevindt, heeft mij niet afgeschrikt."

   

  Moeskroen speelt zaterdag tegen Charleroi. "Ik besef dat ik hier niet aankom in ideale omstandigheden, maar de focus moet op de wedstrijd van zaterdag liggen. We moeten in Charleroi de juiste mentaliteit tonen. Tegen de degradatie spelen is een nachtmerrie. Maar net als we vorig seizoen in Eupen hebben gedaan, moeten we opnieuw de koppen bij elkaar steken."

   

  "We zullen het als team moeten doen. Ik kan de goals niet alleen scoren, ik heb de hulp van het team nodig. De competitie duurt nog lang. Na de match in Charleroi kunnen we twee weken hard werken met de nieuwe coach. Dat zal onze nieuwe start worden."