• home
 • video
 • pas verschenen

  Nantes verlost Anderlecht van "ruwe diamant" Kara Mbodji

  Kara verlaat Anderlecht.

  Anderlecht neemt afscheid van verdediger Kara Mbodji (28). De Senegalees werd door RSCA op de transferlijst geplaatst en heeft een overgang naar de Franse eersteklasser Nantes te pakken. Het gaat om een huurovereenkomst met aankoopoptie. Hij loopt er onder meer Anthony Limbombe tegen het lijf. 

  Kara Mbodji zette zijn eerste stapjes in België tussen 2013 en 2015 in het shirt van Racing Genk. De sterke verdediger versierde een transfer naar Anderlecht, waar hij in 3 seizoenen goed was voor 7 goals in 97 wedstrijden.

   

  Maar de Senegalees speelde zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht in december vorig jaar. Kara sukkelt al een tijdje met een knieblessure en paste niet meer in de plannen van Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck. 

   

  Nantes biedt nu een uitweg en huurt Kara voor een seizoen, met aankoopoptie. De Franse club, die eerder al bij Club Brugge ging shoppen, kondigt zijn nieuwe defensieve kracht aan als een "ruwe diamant". Met de uitgaande transfer ontdoet Anderlecht zich opnieuw van een zwaar contract.

  Nantes stelt zijn nieuwste aanwinst voor:

  Anderlecht zwaait "King Kara" uit:

  Kara "vergeet" de huidige voorzitter van Anderlecht te bedanken, Coucke reageert