• home
 • video
 • pas verschenen

  Duffel vraagt om bekerloting te herdoen: "Balletje was open"

  Het open balletje, een doorn in het oog van Duffel.

  Bij amateurclub Duffel zijn ze blijkbaar niet helemaal tevreden met hun affiche tegen STVV in de 1/16e finales van de beker. Duffel hoopt met een reglementair foefje af te dwingen dat de loting opnieuw gedaan wordt.

  Dankzij een zege tegen Westerlo mocht Duffel samen met de grote jongens in de trommel voor de loting van de 1/16e finales. De club uit de 2e amateurklasse werd getrakteerd op een tripje naar STVV, maar dat lijkt hen niet te zinnen.

   

  "Het bestuur van Duffel stuurde vandaag een mail naar het Competition Department van de KBVB", lezen we op Facebook. "Daarin delen we mee dat de bekerloting onregelmatig verlopen is."

   

  "Tijdens de loting is heel duidelijk te zien dat er een balletje open ligt in de trommel. Een minuut later lijkt dit opgemerkt, wordt het balletje gesloten en weer in de trommel gegooid."

   

  "Volgens ons is hierdoor het geheime karakter van de loting niet gegarandeerd en moet de trekking nietig verklaard worden en worden overgedaan. Duffel heeft het Competition Department 2 dagen de tijd gegeven om een standpunt in te nemen."

  Herbekijk de bekerloting