• home
 • video
 • pas verschenen

  Schweinsteiger scoort laatste keer voor Bayern in afscheidsmatch

  Na 16 succesvolle jaren voor club en vaderland heeft Bastian Schweinsteiger het profvoetbal vaarwel gezegd. Zijn oude club Bayern München drukte hem nog een laatste keer stevig tegen de borst.

  Bastian Schweinsteiger had in 2015 eigenlijk al de deur bij Bayern München achter zich dichtgetrokken, voor avonturen in Engeland (Manchester United) en de VS (Chicago Fire). Nu hij op zijn 34e definitief een streep trekt onder zijn carrière als profvoetballer mocht hij nog een laatste keer het shirt van Bayern aantrekken.

   

  In een vriendschappelijke match tegen Chicago maakte Schweinsteiger, geflankeerd door oude bekenden als Robben, Ribéry, Muller en Neuer, het 4e en laatste doelpunt in de 4-0-zege. Geen intikkertje, maar een fraaie volley.

   

  "Het was een supergevoel om nog eens met de jongens te kunnen samenspelen waarmee ik zoveel successen heb behaald", zei Schweinsteiger, die in de Hall of Fame van Bayern werd opgenomen. "Het was wonderschoon jullie nog eens te kunnen zien."

  Schweinsteiger was 17 jaar vaandeldrager bij Bayern

  De indrukwekkende prijzenkast van Schweinsteiger bij Bayern

  • 8 landstitels
  • 7 bekers
  • 1 Champions League
  • 1 Ligabeker
  • 1 Duitse Supercup

  Nog enkele emotionele momenten