• home
 • video
 • pas verschenen

  Speelster van de Match: Wullaert scoort haar eerste 2 goals voor City

  Tessa Wullaert heeft haar eerste kans in de basis bij Manchester City met beide handen gegrepen. De Red Flame scoorde twee keer tegen Leicester City en werd prompt verkozen tot Speelster van de Match. Haar ploeg won de partij in de Continental Cup uiteindelijk met 4-0.

  Tessa Wullaert trok deze zomer van Wolfsburg naar Manchester City. Vorige week moest ze daar nog vrede nemen met een plaats op de bank in de eerste bekerwedstrijd tegen Birmingham. Tegen Leicester City kreeg de Red Flame wel een basisplaats.

   

  En voor eigen publiek miste ze haar debuut in de basis niet. Net na de pauze viel de bal ter hoogte van de penaltystip voor haar voeten en ze opende de score met een knal in de winkelhaak. Van dichtbij nam Wullaert in minuut 80 ook de 3-0 voor haar rekening. De match eindigde met een 4-0-overwinning en onze landgenote werd uitgeroepen tot Speelster van de Match.

   

  "Ik ben echt blij met mijn eerste doelpunten. Ik miste eerst enkele kansen en raakte wat gefrustreerd, maar uiteindelijk ging er wel eentje binnen. Het is goed dat het doelpunt vrij snel valt in mijn carrière bij City. Hoe langer het duurt, hoe zwaarder en moeilijker het wordt. Ik hou enorm van onze speelstijl: over de grond en met veel passing. We moeten blijven spelen zoals we dat in de tweede helft tegen Leicester City gedaan hebben."

   

  City is nu leider in groep A in de Continental Cup. Op 9 september beginnen de Citizens aan de competitie met een verplaatsing naar Chelsea. Eerst trekt Wullaert naar de Red Flames voor matchen tegen Roemenië en Italië.