• home
 • video
 • pas verschenen

  Coman is weer weken out met zelfde enkelblessure waarmee hij WK miste

  Kingsley Coman heeft veel pijn aan zijn linkerenkel.

  Coman viel kort voor de rust uit na een tackle van Hoffenheim-verdediger Nico Schulz.

  Dikke pech voor Kingsley Coman en Bayern München. De Franse aanvaller liep op de eerste speeldag van de Bundesliga tegen Hoffenheim een nieuwe scheur in zijn linkerenkel op. In februari overkwam Coman hetzelfde. Na een operatie was hij toen 2,5 maanden buiten strijd én miste hij het WK, waar Frankrijk won.

  Kort voor de rust zorgde een tackle van Hoffenheim-speler Nico Schulz voor de averij. Coman had veel pijn en greep meteen naar zijn gezicht. Hij kon niet meer op zijn linkervoet staan.

   

  Bayern, dat de openingswedstrijd van de Duitse competitie met 3-1 won, gaf enkele uren na de match al het medische verdict op Twitter mee: een scheur van een ligament van de linkerenkel. "Coman zal geopereerd moeten worden en Bayern zal hem opnieuw enkele weken moeten missen."

   

  Coman miste een groot deel van de terugronde van vorig seizoen door dezelfde blessure. Toen werd het 22-jarige talent ook geopereerd en bleef hij uiteindelijk 2,5 maanden aan de kant. Coman kwam in de zomer van 2017 over van Juventus. In zijn eerste seizoen in Duitsland kwam hij tot 7 goals en 8 assists in 33 matchen.

   

  Tweet van Bayern: